movies.yahoo.com archyvo nuotr.

Holivudo kino kūrėja Lana Wachowski (Lana Vachovski) pirmąkart prabilo apie savo sprendimą pasikeisti lytį, naujame atvirame interviu nurodė, kad jai iš pradžių “kėlė siaubą” mintis apie gresiančią šeimos netektį.

Filmo “Matrica” (The Matrix) režisierė iš pradžių buvo vyras, vardu Larry (Laris) – iki 2002 metų, tačiau savo lyties pakeitimą viešai patvirtino tik šių metų liepą, reklamuodama naująjį filmą “Debesų Atlasas” (Cloud Atlas), kuriame vaidina aktorius Tomas Hanksas (Tomas Henksas).

L.Wachowski 2002 metais išsiskyrė su koledžo laikų meile Thea Bloom (Tėja Blum), o vėliau susituokė antrą kartą, tačiau dabar atskleidė praleidusi daug bemiegių naktų, mąstydama, kaip pasakyti savo artimiesiems apie planus pasikeisti lytį.

Ji sakė žurnalui “The New Yorker”: “Daugelį metų netgi negalėdavau ištarti žodžių ” pakeitęs lytį” arba “transseksualas”. Kai pradėjau tai pripažinti sau, žinojau, kad galiausiai turėsiu pasakyti savo tėvams, savo broliui ir seserims. Šis faktas man keldavo tokį siaubą, kad negalėdavau miegoti ištisas dienas.”

L.Wachowski tvirtina, kad ją apstulbino šeimos narių palaikymas ir kad ji yra patenkinta savo naujuoju gyvenimu.

“Pasirinkau pakeisti savo išvaizdą, kad ji labiau atitiktų mano vidų… Didžiausios mano baimės buvo susijusios su šeimos praradimu. Kai jie mane priėmė, visa kita buvo vieni juokai”, – teigė ji.

Tačiau L.Wachowski pasiryžusi neatskleisti kai kurių detalių apie savo lyties pakeitimą.

“Žinau, kad daug žmonių trokšta sužinoti, ar man chirurginiu būdu suformuota makštis, ar ne, tačiau šią informaciją beveliju palikti tarp manęs ir mano žmonos”, – pareiškė režisierė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: