© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Talibano kovotojai šeštadienį atakavo įtvirtintą Afganistano rinkimų komisijos būstinę Kabule, likus savaitei iki prezidento rinkimų.

Šis išpuolis buvo surengtas po virtinės kitų kruvinų atakų Afganistano sostinėje.

Greitojo reagavimo būriai nuskubėjo į incidento vietą, kai rinkimų komisijos būstinė buvo apšaudyta iš automatų ir raketinių granatsvaidžių nuo gretimo pastato, sakė pareigūnai.

“Galiu patvirtinti ataką prieš NRK (Nepriklausomos rinkimų komisijos) būstinę”, – komisijos atstovas Nooras Mohammadas Nooras (Nuras Mohamedas Nuras) sakė naujienų agentūrai AFP.

“NRK komplekso viduje girdėjome du sprogimus; šaudymas tebegirdimas, tačiau žmonės yra saugūs, (įtvirtintose) saugiose patalpose”, – pridūrė jis.

Talibano sukilėliai prisiėmė atsakomybę dėl šio puolimo, paskelbę pranešimą savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle “Twitter”, o antradienį talibų kovotojai šturmavo kitą NRK biurą Kabule ir nukovė penkis žmones.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Sediqas Sediqqi (Sedikas Sedikis) nurodė: “Pirminė informacija rodo, kad trys ar keturi užpuolikai užėmė vieną pastatą ir šaudo į NRK biurą.”

Ataka prieš minėtą kompleksą buvo surengta ruošiantis šeštadienio spaudos konferencijai, kurioje ketinta pranešti apie saugumo priemones, kurių bus imtasi per rinkimus.

Penktadienį Talibano mirtininkai sprogdintojai atakavo užsieniečių svečių namus Kabule, kuriuose buvo apsistoję labdaringos JAV organizacijos, teikiančios pagalbą nukentėjusiems nuo sausumos minų, darbuotojai. Žuvo du žmonės. Ši ataka buvo ketvirtoji šiais metais prieš užsieniečius Kabule arba vietas, kuriose užsieniečiai dažnai lankosi.

Talibanas pažadėjo surengti smurto kampaniją, kad sutrikdytų balandžio 5 dieną vyksiančius rinkimus, ragindamas savo kovotojus atakuoti rinkimų pareigūnus, rinkėjus ir saugumo pajėgas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: