© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Garsūs ir turtingi nesnaudžia – karantino metu, sustojus visiems filmavimams ir televizinei veiklai, jie rūpinasi savo išvaizda ir atlieka veido patempimo bei kitas išvaizdą tobulinančias procedūras.

Praėjusią savaitę buvo paskelbta kiek neraminanti statistika apie Italijoje šiuo metu dirbančius sveikatos priežiūros specialistus, kurie buvo paliesti COVID-19 viruso. Tuomet buvo jau 2629 gydytojai, slaugės ir kiti specialistai, kuriems diagnozuotas susirgimas. Šis skaičius sudaro 8 procentus visų ligos atvejų Italijoje, kurioje viruso protrūkis prasidėjo vasario mėnesį. Tiesa, medikų sveikata susirūpinta tik kovo 11-ąją, ir nuo tos dienos kasdien fiksuojami šimtai naujų atvejų, nepaisant to, kad būtent medicinos darbuotojai turėtų būti tie, kurių sveikata rūpinamasi pirmiausia.

Chirurgas, anestiozologas ir slaugė iš respublikinės ligoninės Aostos mieste Italijoje taip pat galimai patenka tarp iki šiol užfiksuotų pustrečio tūkstančio susirgimų, ir galima teigti, kad bent šių trijų atvejų būtų buvę galima išvengti, jei vienas jų pacientų būtų nusprendęs neatlikti suplanuotos plastinės operacijos. Vyriškis, kurio tapatybė neatskleidžiama, paskutinėmis dienomis iki operacijos pradėjo kosėti, jam pasireiškė kiti virusui būdingi simptomai, jam turėjo būti atlikta nosies operacija – procedūra, kuri neturi įtakos jo gyvybei ir sveikatai.

Anestiozologui pastebėjus jo pakilusią temperatūrą, vyrui buvo atliktas koronaviruso testas, kuris buvo teigiamas, todėl vyriškis buvo išsiųstas namo saviizoliacijai. Kaip bebūtų, tuo metu, kai jis namų veidrodyje vis dar stebėjo savo tikrąją nosį, užsikrėtę jau buvo ir gydytojas, ir anestiozologas, ir slaugė. Toks neatsakingumas vyrui gali brangiai kainuoti – jam veikiausiai teks stoti prieš teismą.

Tuo tarpu JAV įžymybės nerizikuoja savo ir medikų gyvybėmis atliekant plastines operacijas, tačiau nevengia kitų gražinančių procedūrų, tokių kaip veido patempimas, taip išnaudodami dėl visuotinio karantino atsiradusią priverstinę pertrauką tarp įvairių filmavimų.

„Kad ir kaip neįtikėtinai skamba, tai tiesa. Jausmas lyg per Kalėdų atostogas,“ teigė plastikos chirurgas Terris Dubrowas. „Sulaukiame begalės skambučių, daugelis jų – iš Beverli Hilso, skambina įžymybės… Taip yra todėl, kad Beverli Hilsas – uždarytas. Ten šiuo metu negalima atlikti jokių operacijų ar grožio procedūrų. Mes dirbame kitoje teritorijoje, čia kol kas negalioja tokie draudimai, tad daugybė žvaigždžių susisiekia, norėdami veido patempimo procedūrų. Jie nori atlikti svarbesnes procedūras naudodamiesi priverstine pertrauka.“

Medikas sako, kad dažnu atveju jis stengiasi paprotinti klientus ir siūlo jiems rinktis botokso injekcijas vietoj drastiškų operacijų, tačiau net ir tuomet svarbu, kad klientams nepasireikštų jokie viruso simptomai.

Šiam medikui antrina ir Cari Stover, grožio estetikos specialistė, kuri specializuojasi būtent injekcijų srityje. Ji teigia, kad šiuo metu ypač svarbu stebėti savo sveikatą ir pasverti visas galimas rizikas, lankantis tokiose įstaigose. Žinoma, botokso injekcijos yra puikus pasirinkimas tiems, kurie po šios pertraukos nori pasirodyti atjaunėję, tačiau svarbu nepamiršti, kad lankymasis viešoje vietoje ar medicinos įstaigose kelia riziką tapti ligos platintoju. Ši specialistė šiuo sunkiu metu nusprendė savo gebėjimus ir patirtį naudoti kilnesniems tikslams – ji savanoriauja su virusu kovojančiose stotyse ir klinikose. „Jaučiu, kad tai mano pareiga. Moku daugiau nei tik atlikti injekcijas į veidą, todėl noriu padėti visu pajėgumu,“ sakė ji.

Taip pat skaitykite: Ispanijoje dirbantis gydytojas lietuvis perspėja: nenoriu, kad Lietuvą ištiktų Ispanijos likimas [VIDEO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: