© Wikimedia Commons nuotr.

Kelno merė sulaukė internautų pašaipų, kai patarė moterims, kaip jos galėtų išvengti lytinių užpuolimų, panašių į aptemdžiusius Naujųjų metų sutiktuves šiame Vokietijos mieste.

59 metų merė Henriette Reker (Henrietė Reker) antradienį per spaudos konferenciją sakė, kad per praeitą savaitę įvykusius incidentus merginos ir jaunos moterys būtų išvengusios nepageidaujamo priekabiavimo, jeigu būtų dėjusios pastangas būti “ištiestos rankos atstumu” nuo nepažįstamųjų.

Tas komentaras išprovokavo pyktį ir patyčias, šalyje vykstant įtemptiems debatams dėl nepriimtino elgesio, kuriuo po naujametinių linksmybių buvo kaltinami vyrai, iš išvaizdos panašūs į arabus ir šiaurės afrikiečius. Dėl tų incidentų Kelno policijai buvo pateikta per 100 nukentėjusių moterų skundų.

Viena “Twitter” vartotoja juokavo, kad kai metropoliteno traukinyje šalia jos atsisėdo vyras, ji “nedelsiant išdaužė langą, kad atsidurtų už ištiestos rankos atstumo. Saugumas – svarbiausia!”

Kiti citavo H.Reker pareiškimą prie paveikslėlių, vaizduojančių filmų “Žvaigždžių karai” (Star Wars) piktadarį Dartą Veiderį, komiksų kiborgą detektyvą Inspektorių Gadžetą arba hinduistų dievybę, ištiesusią daug rankų.

Griežtesni kritikai, prie savo žinučių dėję žymą #einearmlaenge (vienos rankos atstumu) argumentavo, kad kitaip elgtis turėtų ne nukentėjusios moterys, o priekabiautojai vyrai.

Teisingumo ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) savo “Twitter” žinutėje pabrėžė, kad “atsakingos ne moterys, o užpuolikai”.

H.Reker trečiadienį teisino savo komentarus apie “prevencines strategijas” – be kita ko, siūlančias merginoms laikytis grupėmis, kai būna minioje – sakyfama, kad žiniasklaida jos žodžius ištraukė iš konteksto.

Merė, kuri anksčiau dirbo pabėgėlių rūpybos tarnybų administratore, pati tapo auka per Vokietiją pernai spalį sukrėtusį išpuolį, kai ultradešiniųjų pažiūrų vyras smogė peiliu jai į kaklą.

Kitą dieną po tos atakos H.Reker, tebegydoma ligoninėje, tapo pirmąja moterimi, išrinkta į Kelno mero postą.

Taip pat skaitykite: Vokietiją sukrėtė masiniai moterų užpuolimai Kelne

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: