Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kinijoje protestuodami prieš Pekino valdymą Tibete susidegino dar du tibetiečiai, antradienį pranešė viena teisių gynimo grupė, o valstybinė žiniasklaida tuo tarpu apkaltino Dalai Lamą pavertus Tibeto budizmą “blogio kultu”.

Abu minimi tibetiečiai susidegino šeštadienį, neramiuose Kinijos regionuose, kur gyvena daug šios tautos atstovų. Nuo 2009 metų jau susidegino 95 tibetiečiai, sakoma Londone paskelbtame “International Campaign for Tibet” pareiškime.

24 metų Kunchokas Pelgye (Kunčokas Pelgjė) susidegino Sičuano provincijos Abos prefektūroje, kur įvyko dauguma iš visų 95 tokio pobūdžio protestų, o 23 metų Pema Dorjee (Pema Dordžis) save padegė kaimyninėje Gansu provincijoje.

Padegdami save abu jie ragino leisti Dalai Lamai sugrįžti į Tibetą, remdamasi liudininkais pranešė “International Campaign for Tibet”.

Kinija kaltina Dalai Lamą kurstant šią susideginimų bangą ir nurodė teisingumo departamentams už žmogžudystę teisti visus, kurie bus sučiupti padedantys tokiems protestuotojams ar juos kurstantys.

“Dalai klika naudoja religiją, kad dvasiškai kontroliuotų žmones ir aukotų šiuos žmones savo politiniams tikslams realizuoti”, – sakoma oficialios naujienų agentūros “Xinhua” pareiškime.

“Tai ne tik visiškai pažeidžia Tibeto budizmą ir jo tradicijas, bet ir aiškiai įkūnija konkrečias “blogio kulto” charakteristikas”, – sakoma jame.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: