violetta.grudina / VKontakte archyvo nuotr.

Įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno sąjungininkė, kuri pretenduoja į vietinės valdžios postą, teigė, jog ji susidūrė su teismo patvirtinta priverstine hospitalizacija koronaviruso palatoje, nepaisant to, kad jos covid-19 testas buvo neigiamas. Jei ji būtų hospitalizuota, ji negalėtų pristatyti rinkimų dokumentų laiku.

Tolimame šiaurės mieste, Murmanske, Navalno politiniam tinklui vadovavusios Violetos Grudinos biuras, paskelbus apie savo planus pretenduoti į Murmansko miesto tarybą balandžio mėnesį, buvo užpultas keletą kartų, o darbuotojai buvo sulaikyti.

Grudina (31 m.) ir jos kolegos taip pat susidūrė su priekabiavimu iš teisėsaugos pareigūnų, o nuo Navalno biuro atidarymo Murmanske 2017 m. gavo kelis šimtus tūkstančių rublių siekiančių baudų. Praėjusį mėnesį Maskvos teismo nutarimas uždrausti veikti Navalno politiniams tinklui, mat šis „ekstremistinis“, galėtų Grudinai užtraukti iki 6 m. laisvės atėmimo.

Kuomet Murmansko apylinkės teismas priėmė sprendimą hospitalizuoti Grudiną covid-19 palatoje dėl sveikatos pareigūnų prašymo, nepaisant ligoninėje gauto jos neigiamo covid-19 testo, kurį patvirtino tie patys pareigūnai, ji sakė:

Visa tai daroma tam, kad negalėčiau laiku pristatyti dokumentų Centrinei rinkimų komisijai“, – socialinio tinklo paskyroje rašė Grudina.

Pamąstykite apie tai: Visiškai sveikai žmogus yra priverstinai hospitalizuojamas, kad būtų eliminuojamas, kaip „Vieningosios Rusijos“ oponentas“, – pridūrė ji, užsimindama apie Kremliui draugišką partiją, dominuojančią Rusijos politikoje.

Dėl šį rugsėjį vyksiančių svarbių rinkimų, „Vieningoji Rusija“ siekia išlaikyti didžiąją daugumą Rusijos parlamente, Rusijos Federacijos Valstybės Dūmoje. Birželį paskelbtą Navalno tinklo pripažinimą „ekstremistiniu“ ir netikėtomis kratomis bei opozicijos narių sulaikymais pastaraisiais mėnesiais, kritikai ir analitikai sieja su šiais siekiais.

Grudinos kolegos pasakojo, kad greitoji pagalba buvo iškviesta po teismo sprendimo, kuomet ji prarado sąmonę ir jai prasidėjo traukuliai.

Grudina sakė, kad Sveikatos ministerijos atstovai tariamai privertė paramedikus diagnozuoti jai pneumoniją ir nugabenti ją į covid-19 palatą. 

Ji sakė, kad brigada atsisakė vykdyti nurodymus ir parvežė ją namo.

Žmogaus teisių advokatas Pavelas Čikovas, kurio komanda gina Grudiną, sakė, jog aktyvistė taip pat kaltinama kriminalinėje byloje dėl „masinių koronaviruso ribojimų pažeidimų kurstymo“ per šią žiemą vykusius Navalno palaikymo protestus.

Keliems svarbiausiems Navalno sąjungininkams, įskaitant jo brolį Olegą bei dar du „Pussy Riot“ aktyvistus, šiuo metu taikomas namų areštas ir gresia laisvės atėmimo bausmė iki dviejų metų dėl tų pačių jiems mestų kaltinimų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: