Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Niujorke ketvirtadienio vakarą kažką sau po nosimi burbėjusi moteris nustūmė vyrą tiesiai į mirtį po atvažiuojančio metropoliteno traukinio ratais, pranešė policija, kuri nurodo, kad tai jau antras kartas šį mėnesį, kai tokiu košmarišku būdu nužudomas žmogus.

Žuvęs vyras, kurio pavardė kol kas neskelbiama, stovėjo ant iškeltos 7-ojo traukinio platformos Kvinso rajone, kai maždaug 20 val. vietos laiku jį ant bėgių nustūmė kažkokia moteris.

Pasak liudininkų, ji savo auką sekė ir kažką burbėjo sau po nosimi, sakė Niujorko policijos departamento atstovas Paulas Browne’as (Polas Braunas). Neatrodė, kad auka iš anksto būtų pastebėjusi žudikę.

Minima moteris pabėgo, policija jos ieško. Ji apibūdinama kaip trečią dešimtį metų einanti ispanakalbė, stambaus sudėjimo ir maždaug 165 cm ūgio. Ji vilkėjo mėlynos, baltos ir pilkos spalvų slidinėjimo striukę, avėjo “Nike” sportbačius.

Neaišku, ar tas vyras ir moteris pažinojo vienas kitą ir ar kas nors bandė padėti vyrui išsigelbėti nuo atvažiuojančio traukinio.

Gruodžio 3 dieną Niujorko Taimso aikštėje po atvažiuojančio traukinio ratais buvo nustumtas 58 metų Ki-Suck Hanas (Kisuk Hanas). Jo, esančio ant bėgių akimirka prieš traukinio atvažiavimą, nuotrauką kitą dieną pirmajame puslapyje išspausdino “New York Post”.

Fotografija sukėlė triukšmą bei debatus dėl to, ar ją padariusiam asmeniui, kuris laukė traukinio, vertėjo geriau bandyti padėti nelaimėliui ir ar laikraščiui derėjo ją skelbti.

Atrodo, kad niekas kitas taip pat nebandė padėti Ki-Suck Hanui.

Dėl jo mirties buvo apkaltintas 30 metų benamis Naeemas Davisas (Naimas Deivisas); jis sulaikytas be teisės paleisti už užstatą.

N.Davisas savo kaltės nepripažįsta ir sako, kad Ki-Suck Hanas pirmas jį užpuolė. Abu vyrai anksčiau nebuvo sutikę vienas kito.

Daug miesto metropoliteno, kuriuo per dieną pasinaudojama daugiau kaip 5,2 mln. kartų, keleivių širdyje baiminasi būti nustumti ant bėgių, tačiau mirties atvejai vis dėlto yra reti.

Tarp garsiausių žmonių žūties atvejų yra scenariste norėjusios tapti Kendros Webdale (Kendros Vebdeil) mirtis 1999 metų sausį. Ją ant bėgių nustūmė anksčiau psichiatrijos ligoninėje gydytas vyras.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: