Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vienas norvegų lėktuvas su 40-čia keleivių, nors jau buvo pradėjęs tūpti, apsisuko ir grįžo į oro uostą už kelių šimtų kilometrų – tam, kad įgulai nereikėtų dirbti viršvalandžių.

Lėktuvas turėjo nutūpti mažame Mušioeno miestelyje šalies šiaurėje, bet grįžo į Trondheimą už maždaug 350 km į pietus, pranešė vietos laikraštis “Rana Blad”.

“Netrukus po to pats kapitonas per garsiakalbį pasakė, kad neįtikėtina, bet buvo nuspręsta, kad mes turime apsisukti”, – pasakojo keleivis Steinaras Henriksenas.

Regioninė skrydžių kompanija “Wideroe”, priklausanti Skandinavijos oro linijoms SAS, nurodė, kad šis paskutinės minutės sprendimas buvo pagrįstas griežtomis Norvegijos taisyklėmis dėl darbo laiko.

“Deja, lėktuvas pakilo su įgula, kuri netrukus turėjo pasižymėti darbo baigimo laiką. Mes turime griežtas darbo valandas, kurias įvedė valdžia ir kurių negalime viršyti”, – laikraščiui sakė kompanijos atstovas.

“Jei lėktuvas būtų nutūpęs, jis būtų turėjęs likti Mušioene, nes mes ten neturėjome atsarginės įgulos, ir visą likusią vakaro darbotvarkę būtų reikėję atšaukti”, – sakė jis ir pridūrė, kad tai būtų paveikę daugiau kaip 200 keleivių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: