Oleksandras Syrskis EPA-ELTA nuotr.

Sudžos miestas Rusijos Kursko srityje, pasak Ukrainos kariuomenės vado Oleksandro Syrskio, yra visiškai kontroliuojamas ukrainiečių pajėgų. „Priešo paieška ir naikinimas Sudžoje baigtas“, – pareiškė jis vaizdo konferencijoje su prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Jos įrašas paskelbtas prezidento „Telegram“ kanale, informuoja agentūra „Reuters“.

Jau prieš tai Ukrainos valstybinė televizija parodė vaizdus, kaip Ukrainos kariai nuo visuomeninio pastato Sudžoje nuima Rusijos vėliavą. Trečiadienį darytame įraše matyti trijų aukštų pastatas ir trys kareiviai, kurie nuplėšia vėliavą ir sušunka: „Šlovė Ukrainai“.

Sudža yra Rusijos Kursko srityje, kuri ribojasi su Ukraina. Per miestą eina dujotiekis, kuriuos Rusija iš Vakarų Sibiro per Ukrainą tiekia dujas į Slovakiją ir kitas ES šalis.

Ukraina trečiadienį pranešė kurianti apsauginę zoną Rusijos Kursko regione, kur toliau tęsiasi jos puolimas, siekdama neleisti Maskvos artilerijai iš šio regiono apšaudyti jos teritoriją.

„Apsauginės zonos sukūrimas Kursko regione – tai priemonė apsaugoti mūsų pasienio bendruomenes nuo kasdienio priešų artilerijos apšaudymo“, – platformoje „Telegram“ rašė vidaus reikalų ministras Igoris Klymenko.

Jūras Barauskas (AFP)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: