© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Per mirtininko ataką, įvykdytą sekmadienį netoli Kabulo oro uosto, žuvo vienas Europos Sąjungos (ES) policijos narys užsienietis, pranešė šios 28 šalių bendrijos misijos Afganistane atstovas spaudai.

“Viskas, ką galime pasakyti šiuo momentu, yra tai, kad atakos metu incidento vietoje buvo du EUPOL automobiliai. Vienas žmonių, žuvusių automobilyje, buvo užsienietis, kuris dirbo EUPOL”, – AFP sakė ES policijos misijos Afganistane (EUPOL) vyresnysis atstovas spaudai Azizas Basamas.

Anksčiau buvo pranešta, kad automobiliui, kuriame buvo bomba, įsirėžus į užsienio karių automobilių koloną, žuvo mažiausiai trys civiliai gyventojai.

Policijos atstovas Ebadullah Karimi (Ebadula Karimis) sakė, kad mirtininko vairuojama “Toyota Corolla” į užsienio karių automobilių koloną rėžėsi kelyje, vedančiame iš Kabulo pagrindinio oro uosto į netoliese esantį NATO karinį objektą.

Išpuolis buvo įvykdytas maždaug 200 m nuo pagrindinio įvažiavimo į oro uostą.

Atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, bet nuo to laiko, kai pernai užsienio pajėgos buvo sumažintos iki nedidelių instruktavimo pajėgų, Talibano sukilėliai vykdo atakas visoje šalyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: