Donaldas Trumpas / Wikimedia comons nuotr.

Donaldo Trumpo rinkimų politinės kampanijos atstovai tvirtina sulaukę 7,1 mln. JAV dolerių paramos nuo ketvirtadienio, kai Džordžijos valstijos kalėjime buvo padaryta žymioji D. Trumpo nuotrauka, praneša BBC.

Didžioji dalis pinigų gauta pardavus įvairias reklamines prekes, pavyzdžiui, puodelius, marškinėlius ir gėrimų šaldytuvus, ant kurių pavaizduotas rūškanas buvusio prezidento veidas.

D. Trumpas buvo paleistas tą pačią dieną po suėmimo, už 200 tūkst. dolerių užstatą. Jis kaltinamas sąmokslo organizavimu, siekiant pakeisti 2020 m. Džordžijos valstijos rinkimų rezultatus.

Buvusiam prezidentui pateikti dar trys kaltinimai – du susiję su jo teiginiais, kad rinkimai buvo klastojami, ir vienas su jo pasekėjų išpuoliu prieš Kapitolijų, Kongreso būstinę, Vašingtone.

D. Trumpas visus jam pateiktus kaltinimus neigia. Pasak jo, bylos yra politiškai motyvuotos, kadangi jis pirmauja varžybose dėl respublikonų kandidato į prezidentus, kuris mes iššūkį dabartiniam demokratų prezidentui Joe Bidenui.

Atrodo, kad šis dėmesys mobilizavo D. Trumpo šalininkus – per tris savaites nuo kaltinimų Džordžijos ir Kapitolijaus riaušių bylose pateikimo respublikono kampanija pritraukė beveik 20 mln. dolerių paramos.

Penktadienį, iškart po suėmimo Džordžijoje, D. Trumpo rinkimų kampanija sulaukė 4,18 mln. dolerių paramos – teigiama, kad tai kol kas didžiausia jo kampanijos suma, surinkta per 24 valandas.

D. Trumpo rinkimų kampanijos atstovai ne tik pardavinėja prekes internetinėje parduotuvėje, bet ir siunčia pranešimus rėmėjams su prašymais paremti.

Justina Vaišvilaitė (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: