© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prancūzų žurnalas “Closer” penktadienį paskelbė, kad prezidentas Francois Hollande’as (Fransua Holandas) užmezgė romaną su aktore Julie Gayet (Žiuli Gajė), ir parėmė savo teiginius nuotraukomis.

“Closer” penktadienio numeryje septyni puslapiai yra skirti straipsniui su atitinkamomis nuotraukomis apie įtariamą 59 metų prezidento neištikimybę, pavadinimu “Francois Hollande’as ir Julie Gayet – slapta prezidento meilė”.

Gandai apie prezidento , kuris niekada nebuvo vedęs, meilės romaną sklandė jau keli mėnesiai.

“Closer”, atkartodamas įvairių interneto svetainių pastarųjų dienų pranešimus, nurodė, kad F.Hollande’as nuolat važiuoja per Paryžių savo motoroleriu, kad praleistų naktį su 41 metų meiluže.

Šis bulvarinis savaitraštis, kuris 2012 metais buvo kritikuojamas už tai, kad išspausdino iki pusės nuogos britų Kembridžo kunigaikštienės nuotraukas, savo teiginius apie Prancūzijos prezidento romaną iliustruoja nuotraukomis, kuriose matyti žmonės, atvykstantys į vieną butą Paryžiuje ir išvykstantys iš jo.

Nuotraukose matyti, kaip vakare į butą atvyksta moteris, pasak leidinio – J.Gayet. Vėliau į butą atvyksta vyras, panašus į F.Hollande’o asmens sargybinį. Tada motoroleriu atvažiuoja antras vyras, “Closer” teigimu – F.Hollande’as. Jo atpažinti neįmanoma, nes jis nuotraukose matyti su juodu šalmu.

Kitą rytą darytose nuotraukose matyti, kaip tas pirmasis vyras atvyksta su “ragelių maišeliu”, o vėliau pasirodo antrasis vyras su šalmu, kuris sėda ant motorolerio.

“Maždaug pirmąją Naujųjų metų dieną šalmuotas valstybės vadovas prisidėjo prie aktorės jos bute, kur įprato leisti naktis”, – anksčiau savo interneto svetainėje rašė “Closer”.

F.Hollande’as penktadienį tą pranešimą pasmerkė kaip “teisės į privatumą puolimą” ir nurodė, kad į privatumą “turi teisę kaip ir kiekvienas kitas pilietis”.

F.Hollande’as pareiškime AFP sako, kad aiškinasi galimus veiksmus žurnalo atžvilgiu, “įskaitant teisinius veiksmus”.

Gerbiamas naujienų savaitraštis “L’Express” praėjusį mėnesį pranešė, kad prezidentūros saugumo tarnybos vis labiau nerimauja dėl dažnų F.Hollande’o “pabėgimų”.

“Closer” pranešė, kad minimos nuotraukos kelia susirūpinimą saugumu, nes jose matyti, kad valstybės vadovą, jam važiuojant per Paryžių į J.Gayet butą, lydi tik vienas asmens sargybinis.

F.Hollande’as gyvena su partnere Valerie Trierweiler (Valeri Trirveiler) – žurnaliste, dėl kurios paliko kolegę socialistų politikų stovykloje Segolene Royal (Segolen Ruajal), savo keturių vaikų motiną.

Julie Gayet © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

J.Gayet, kuri pasirodė vienoje F.Hollande’o 2012 metų rinkimų kampanijos reklamoje, kovo mėnesį pateikė skundą dėl gandų apie jos romaną ir nurodė, kad jie pažeidžia jos privatumą.

J.Gayet yra žinoma televizijos ir kino aktorė, suvaidinusi daugiau kaip 50-yje filmų. Ji turi du vaikus nuo argentiniečių kino Santiago Amigorenos (Santjago Amigorenos), su kuriuo dabar yra išsiskyrusi.

J.Gayet atliko vieną pagrindinių vaidmenų 2013 metų satyriniame filme “Kė Dorsi” (Quai d’Orsay) apie Prancūzijos užsienio reikalų ministeriją. Tarp jos filmų taip pat yra “Pasibučiuojam?” (Un Baiser s’il vous plait) ir “Mano geriausias draugas” (Mon meilleur ami).

Gruodžio mėnesį prancūzų aktorius Stephane’as Guillonas (Stefanas Giuijonas) laidė užuominas šia tema per vieną pokalbių laidą, į kurią su J.Gayet buvo pakviestas reklamuoti jų bendro filmo.

Ji dėl to atrodė truputį suvaržyta, bet juokėsi drauge su juo, kai jis pasakė, kad F.Hollande’as lankėsi filmavimo aikštelėje, ir pašmaikštavo, kad V.Trierweiler ne taip entuziastingai kaip F.Hollande’as vertina šį filmą.

“Closer” pranešimas išprovokavo sujudimą socialinėje žiniasklaidoje, o keli politikai spėjo, kad didės spaudimas prezidentui pateikti oficialų komentarą.

J.Gayet advokatai kol kas nieko nekomentavo. V.Trierweiler, laikomos Prancūzijos pirmąja ponia, advokatas komentuoti irgi atsisakė.

Jei bus patvirtinti, F.Hollande’o santykiai su J.Gayet pratęs seną prancūzišką flirtuojančių prezidentų ir kitų aukšto rango politikų tradiciją.

Manoma, kad buvęs prezidentas Jacques’as Chiracas (Žakas Širakas) pasiekė daug nesantuokinių pergalių – kaip ir jo pirmtakas Francois Mitterrand’as (Fransua Miteranas), kuriam viena meilužė net pagimdė dukterį.

Valery Giscard’as d’Estaing’as (Valeri Žiskaras d’Estenas) taip pat buvo vadinamas nepataisomu mergišiumi. Neseniai išleistoje knygoje jis net užsimena apie romaną su princese Diana.

Prancūzijos žiniasklaidai galioja griežti įstatymai dėl privatumo ir anksčiau ji nutylėdavo gandus apie šalies lyderių asmeninį gyvenimą.

Prancūzai garsėja tolerantiškumu savo lyderių meilės nuotykiams, kurie dažnai neturėdavo jokio ar padarydavo labai mažą neigiamą poveikį jų populiarumui.

Ir F.Hollandeo sąjungininkai ir priešininkai gynė šalies vadovo teisę į privatumą.

“Man šis žurnalas atrodo gėdingas – aš tuo nesidomiu”, – sakė viena 30-metė paryžietė, vardu Emmanuelle (Emanuel), dirbanti ryšių sektoriuje.

“Tai jo privatus gyvenimas. Esama svarbesnių dalykų negu šis”, – pridūrė ji, atspindėdama daugelio praeivių abejingumą šiai temai Paryžiaus centre.

Netgi prieš imigrantus nusistačiusio Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen (Marin Le Pen), dažniausiai įnirtingai kritikuojanti F.Hollande’ą, netryško susidomėjimu.

“Kalbant apie prezidentą – jeigu nebuvo panaudota nė cento viešųjų pinigų, … manau, kad visi turi teisę į pagarbą jų privatumui”, – politikė sakė televizijai “i-Tele”.

Apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti ketvirtadienį, prieš šiuos naujausius pranešimus, rodė, kad tik 23 proc. respondentų teigiamai vertino F.Hollande’o darbą prezidento poste.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: