© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį atskrido į Krymo miestą Sevastopolį, pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

V.Putinas pirmąkart atvyko į Krymą po Rusijos kovą įvykdytos šio Ukrainos regiono aneksijos dalyvauti Sevastopolyje vyksiančiose pergalės prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare 69-ųjų metinių ir šio miesto išvadavimo nuo nacių okupacijos 70-ųjų metinių minėjimo iškilmėse.

Valstybės vadovas stebės karinį paradą Grafo prieplaukoje ir pasakys kalbą, taip pat padės gėlių prie paminklo Sevastopolio gynėjams, susitiks su veteranais ir klausysis šventinio koncerto.

Popietę Sevastopolyje per karinį paradą bus demonstruojamos karinių jūrų pajėgų laivai ir kariniai orlaiviai.

Iš viso Sevastopolio įlankos akvatorijoje vyksiančiame parade dalyvaus per 1 000 karių, 70 lėktuvų ir sraigtasparnių, taip pat daugiau nei 10 Rusijos Juodosios jūros laivyno laivų.

Pergalės dienos paradas Sevastopolyje pirmąkart buvo surengtas 1965 metais, kai miestui buvo suteiktas didvyrio statusas. Vėliau jis rengiamas tik minint pergalės metinių jubiliejus, o nuo 2000 metų – kasmet, dalyvaujant Rusijos ir Ukrainos karinių jūrų pajėgų kariams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: