Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen (Marin Le Pen) penktadienį paragino uždrausti viešumoje nešioti musulmonų ir žydų galvos apdangalus, taip padidindama tarpkonfesinę įtampą, kurią sukėlė publikuotos pranašo Muhammado (Muhamado) karikatūros.

Interviu laikraščiui “Le Monde” M.Le Pen paragino religinius galvos apdangalus uždrausti “parduotuvėse, viešajame transporte ir gatvėse”.

Paklausta, ar draudimas turėtų galioti ir žydų kipoms bei musulmonų skaroms, ji atsakė: “Akivaizdu, kad jei uždraudžiami hidžabai, tai viešumoje uždraudžiamos ir kipos”.

M.Le Pen, kuri šiais metais šokiravo Prancūzijos elitą pirmajame prezidento rinkimų rate gavusi beveik 18 proc. balsų, taip pat pakartojo raginimą uždrausti viešumoje maldas, košerinį ir halalinį maistą mokyklose, Prancūzijoje esančių mečečių finansavimą iš užsienio vyriausybių.

Prezidentas Francois Hollande’as (Fransua Holandas) pasmerkė jos komentarus ir sakė: “Visa, kas drasko žmones, prieštarauja jiems ir skaldo juos, yra nederama, ir mes privalome taikyti taisykles, vieninteles taisykles, kurias žinome, Respublikos ir sekuliarizmo taisykles”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: