EPA-ELTA nuotr.

Okupantai laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose ėmė intensyviau vykdyti patikras, ieškodami savo dalinius palikusių rusų armijos karių, nepanorėjusių mirti už prezidentą Vladimirą Putiną.

Apie tai pranešė Nacionalinio pasipriešinimo centras.

„Laikinai okupuotose rytų Ukrainos teritorijose rusai ėmė dažniau rengti patikras, ieškodami dezertyrų. Kremliuje sėdinčių nusikaltėlių prašymu rusų armija aktyviai šturmuoja ukrainiečių pozicijas, kad laimėtų bent keletą „pergalių“. Tuo pat metu, turėdami nenuginčijamą kiekybinį pranašumą ir gyvendami šalyje, kurioje žmogaus gyvybė yra nieko neverta, rusų vadai aktyviai taiko puolimo naudojant gyvąją jėgą taktiką“, – teigiama jo pranešime.

Pastebima, kad ne visi okupantai nori numirti dėl beprotiškų V. Putino ambicijų. Būtent todėl Rusijos ginkluotosiose pajėgose vis dažniau susiduriama su atvejais, kai kariai be leidimo palieka pozicijas.

„Dėl to rusai įrenginėja užkardas ir dezertyrų ieško didžiuosiuose miestuose“, – pastebi Nacionalinio pasipriešinimo centras.

Pranešama, kad rusai ketina spygliuotosios vielos užtvaromis atitverti Luhansko ir Donecko regionus nuo Rostovo regiono.

Jūras Barauskas (UKRINFORM)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: