Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė ketinąs pasirašyti prieštaringai vertinamą įstatymą, draudžiantį JAV piliečiams įsivaikinti vaikus iš Rusijos.

“Kol kas nematau priežasčių, kodėl neturėčiau jo pasirašyti, nors turiu peržiūrėti galutinį variantą ir viską ten pasverti”, – šalies vadovas sakė per Valstybės Tarybos posėdį apie įstatymo projektą, padidinusį įtampą tarp Maskvos ir Vašingtono.

“Ketinu ne vien pasirašyti įstatymą, kurį dabar paminėjote, bet ir Rusijos Federacijos prezidento įsaką, kuriuo keičiama paramos tvarka našlaičiams, be tėvų globos likusiems vaikams ir ypač esantiems ypač sudėtingoje padėtyje, atsižvelgiant į jų sveikatos būklę”, – nurodė V.Putinas.

“Yra dar vienas sumetimas, apie kurį nekalbėjau, tačiau dabar paminėčiau. Ko gera, pasaulyje daug vietų, kur gyvenimo lygis geresnis negu pas mus. Na, iš kas? Ar mes ten siųsime visus vaikus? Gal patys ten išvažiuosime?” – prezidentas klausė per posėdį Kremliuje.

Jis priminė, kad Rusijos kritiką provokuoja JAV pareigūnai, nesuteikiantys Rusijos atstovams “jokios prieigos prie įvaikintų vaikų, besielgiantys pasipūtėliškai”, taip pat priimantys sprendimus, kuriuos Maskva laiko “teisiškai nepagrįstais”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: