Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vienas Pakistano vyriausybės narys pirmadienį pareiškė “labai tikįs”, kad šventvagyste kaltinama krikščionių mergaitė vėliau šią savaitę bus paleista iš kalėjimo, kuriame praleido daugiau nei tris savaites.

Rimsha Masih (Rimša Masih) dabar yra laikoma griežto saugumo Adijalos kalėjime Ravalpindyje, kur pateko rugpjūčio 16 dieną po to, kai buvo apkaltinta sudeginusi lapų su Korano eilutėmis.

Praėjusią savaitę medikai pateikė ataskaitą, kurioje sakoma, kad mergaitė yra “neišsilavinusi” ir pagal išsivystymą neprilygsta 14-os metų vaikui.

Rimshos paleidimo už užstatą svarstymas buvo atidėtas ne kartą, paskutinį sykį – pirmadienį, teisėjui Muhammadui Azamui Khanui (Muhamadui Azamui Chanui) atidėjus klausimo svarstymą kaltintojojo prašymu, nes šis norėjo parodyti solidarumą su streikuojančiais provincijos teisininkais.

Nacionalinės harmonijos ministras Paulas Bhatti (Polas Bhatis) pirmadienį viename interviu sakė turintis vilčių, kad mergaitė bus paleista per kitą teismo posėdį, kuris numatytas penktadienį.

“Deja, teisininkai streikavo, buvo iškilę techninių problemų ir nebuvo galimybių tęsti bylos nagrinėjimą, – sakė jis. – Mes tikimės, kad ji bus paleista septintą (rugsėjo) dieną”.

Bylos svarstymas netikėtai pakrypo šeštadienį, kai parodymus prieš Rimshą davusio imamo padėjėjai teismo pareigūnui pasakė, kad jis prie apdegusių puslapių pridėjo ir puslapių iš Korano, jog įrodymai prieš mergaitę būtų įtikinamesni.

Pasak aktyvistų, įstatymai yra dažnai naudojami, siekiant suvesti asmenines sąskaitas. Net ir nepagrįsti kaltinimai gali pakurstyti smurtą visuomenėje.

Tačiau atvejai, kai asmuo yra sulaikomas dėl nepagrįstų kaltinimų arba kažkas suklastoja šventvagystės įrodymus, yra reti, todėl, pasak P.Bhatti, tai gali būti lemiamas posūkis byloje.

“Įrodymų klastojimo atskleidimas atbaidys kitus potencialius kaltintojus nuo naudojimosi įstatymais savo tikslams pasiekti”, – sakė P.Bhatti.

M.Bhatti yra vienintelis krikščionis Pakistano ministrų kabinete. Praėjusiais metais buvo nušautas jo brolis Clementas Shahbazas Bhatti (Klementas Šabhazas), kuris garsėjo viešais pasisakymais prieš griežčiausias bausmes už šventvagystę numatantį įstatymą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: