© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pasidžiaugė, kad šalies rytuose laikomasi paliaubų ir kad per šią savaitę nežuvo nė vienas Ukrainos karys.

Karinis konfliktas pramoniniame rytų regione jau nusinešė daugiau kaip 6800 gyvybių, nors dar vasarį buvo sutarta dėl paliaubų, artilerijos smūgiai iš abiejų pusių kartojosi kas dieną, kol praėjusią savaitę buvo susitarta nuo rugsėjo 1 dienos pagaliau tikrai laikytis šių paliaubų.

Lankydamasis Kijevo regioniniame centre, kuriame testuojami vietinių prokuratūrų vadovai, P.Porošenka šeštadienį pareiškė, kad ši savaitė pirmoji, kai kovose nežuvo nė vienas karys. Tiesa, keli kariai nukentėjo nuo sausumos minų ir per transporto eismo įvykius, pažymėjo jis.

P.Porošenka dar nurodė, kad šaudymas nėra visiškai nutilęs, bet artilerijos smūgių sumažėjo nuo 200 iki kelių per parą.

Vėliau per spaudos konferenciją prezidento administracijos atstovas antiteroristinės operacijos klausimais Andrijus Lysenka taip pat pareiškė, kad “per praėjusią parą nežuvo niekas”.

“Du kariškiai užkliudė miną, kai vykdė specialias teritorijos tvarkymo priemones ir mėgino išaiškinti galimas diversines žvalgybos grupes. Jie patyrė sužeidimų, jiems suteikta medicinos pagalba, jų gyvybei niekas negresia”, – sakė Kijeve surengtoje spaudos konferencijoje A.Lysenka, atsakydamas į klausimą apie du Horlivkoje sužeistus Ukrainos karius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: