© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Eidama 82-uosius metus antradienį mirė sesuo Nirmala Joshi (Nirmala Džoši) – buvusi Dievo Meilės Misionierių seserų kongregacijos rytiniame Indijos Kolkatos mieste vadovė, šiose pareigose pakeitusi Motiną Teresę, pranešė bažnyčios pareigūnai.

N.Joshi vargino širdies problemos, o prieš kurį laiką jos sveikatos būklė smarkiai pablogėjo, todėl ji nebeišeidavo iš kongregacijos namų, nurodė Kolkatos arkivyskupas Thomas D’Souza (Tomas D’Suza) ir žiniasklaida.

“Ji jau kurį laiką sirgo širdies liga, bet nuo jos veido niekada nedingdavo šypsena ir ji visuomet būdavo linksma”, – sakė Th.D’Souza naujienų agentūrai AFP.

“Ji išėjo ramiai, apsupta seserų, kurios už ją meldėsi”, – pridūrė arkivyskupas.

Sesers Nirmalos palaikai buvo pašarvoti Šv. Jono bažnyčioje, kur antradienį giedojo ir meldėsi apie 60 vienuolių, pranešė AFP fotografas.

“Sesuo Nirmala tęsė motinos Teresės užuojautos, gerumo ir tarnystės neturtingiausiems iš neturtingųjų bei gyvenimo šventumo misiją”, – sakė Th.D’Souza.

“Netgi kai liovėsi būti Dievo Meilės Misionierių seserų kongregacijos vadove, ji toliau su tokiu pat užsidegimu tarnavo žmonėms”, – pabrėžė jis.

Likus pusmečiui iki motinos Teresės mirties sesuo Nirmala perėmė iš jos seserų kongregacijos, kurią Nobelio taikos premijos laureatė įkūrė Kolkatoje prieš 65 metus, vairą.

Ji kongregacijai vadovavo 12 metų ir tęsė motinos Teresės, kuri iki gyvenimo pabaigos rūpinosi Kolkatos miesto ligoniais ir neturtėliais, darbą. Sesuo Nirmala iš kongregacijos vadovės pareigų atsistatydino 2009-aisiais dėl silpnos sveikatos.

Indijos vyriausybės vadovas Narendra Modi (Narendra Modis) pareiškė užuojautą dėl sesers Nirmalos, kuri gimė hinduistų šeimoje, tačiau vėliau atsivertė į katalikybę, mirties.

“Sesers Nirmalos gyvenimas buvo pašvęstas tarnystei, rūpinimuisi neturtingaisiais ir atstumtaisiais… Tegul jos siela ilsisi ramybėje”, – parašė premjeras socialiniame tinkle “Twitter”.

Prognozuojama, kad sesers Nirmalos laidotuvėse, kurios trečiadienį vyks Kolkatoje, dalyvaus šimtai žmonių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: