Anthony Gomes / Stephen Jensen nuotr.

Rugpjūčio 21 ir 22 d. Lietuvoje pasirodys 21-ojo amžiaus bliuzo ir roko gitaros herojumi nominuojamas Anthony Gomes. Apie atlikėją teigiamų žodžių negali nė bliuzo grandas B.B. King, o bliuzo ir roko muzikos topai neapsieina be jo pavardės pirmose pozicijose. Energingais šou bei dinamiškais pasirodymais garsėjantis Anthony Gomes yra vienas geriausiai vertinamų šiandienos roko ir bliuzo atstovų.

Nuo pat savo debiutinio įrašo, išėjusio 1998 m., kuria virtuozišką, ugningą bliuzą ir dabar jo diskografiją puošia 13 albumų bei daugybė apdovanojimų. Ekstaziški pasirodymai, ypatinga už žodžių ir natų slypinti dvasia jam leido greitai atsidurti pirmaeilių bliuzo atlikėjų gretose daugiau nei šimtą metų skaičiuojančioje jo istorijoje.

Bliuzo ir roko monstru tituluojamo Anthony Gomes dainų turinys – įsimintinas, muzika žymi savo industriniu gitaros girgždesiu bei varijuojančiomis balso moduliacijomis nuo rėksmingo iki labai saldaus, o gitaros solo yra tapęs tikru jo prekiniu ženklu, iškėlusiu į modernaus bliuzo priešakį. Atlikėjas dėl savo gitaros frazuočių yra lyginamas su Jimi Hendrix, Otis Redding dvasia ir Steven Tyler išvaizda.

Anthony Gomes gabumų pro ausis nepraleido „Billboard“, išrinkdami jį geriausiu bliuzo atlikėju. 2017 m. „European Blues Awards“ apdovanojimuose tapo laimėtoju „Best Musician/Live Performance“ kategorijoje. O dėl naujausio albumo „Peace, Love & Loud Guitars“ (2018 m.) kone visi pametė galvas: jis atsidūrė pirmose „iTunes“ „Blues Chart“ ir „Amazon“ „New Release Blues Chart“ vietose, o „Blues Rock Review“ bei „Soundguardian Magazine“ įvardino jį geriausiu metų albumu.

Anthony Gomes yra koncertavęs arti dvidešimties skirtingų šalių ir pasirodė drauge su gerai žinomomis žvaigždėmis B.B. King, Buddy Guy, Robert Plant, Joe Bonamassa, „Heart“, Jonny Lang, Sammy Hagar, „38 Special“ ir kt. Dabar kūrėjas gyvena Sent Luise (Misūris, JAV) ir su savo grupe turuoja Europoje ir Šiaurės Amerikoje.

Tikėdamas, kad muzika gali įkvėpti žmogaus dvasią, Anthony Gomes 2010 m. įkūrė „Music Is the Medicine Foundation“ (liet. „Muzikos medicinos fondą“). Ši ne pelno siekianti organizacija pasitelkdama gydomąją muzikos galią, padeda vėžiu sergantiems vaikams, jaunuoliams su autizmo sindromu ir karo veteranams. „Music Is the Medicine Foundation“ finansuoja dainų kūrimo stipendijas, rengia muzikinio ugdymo programas, aukoja instrumentus.

Negana to, Anthony Gomes yra ir apdovanojimų pelnęs bliuzo istorijos mokslininkas. Jam buvo suteiktas Toronto universiteto C.P. Stacey vardo apdovanojimas už didžiausią surinktą akademinių taškų vidurkį per visą universiteto istoriją! Kūrėjas apgynė magistro baigiamąjį darbą apie rasinę ir kultūrinę bliuzo muzikos raidą bei tapo išskirtiniu Kanados universiteto aukštojo mokslo absolventu.

Koncertai:

Rugpjūčio 21 d. 19 val. Vasaros terasa, Vilnius

Rugpjūčio 22 d. 19 val. Sakramento kiemelis, Kaunas

Daugiau informacijos: www.gmgyvai.lt

Bilietai: Tiketa

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: