Organizatorių archyvo nuotr.

Vasario 3 d., penktadienį, Kauno menininkų namus aplankys aktualios šiuolaikinės muzikos įvykių serija „OLOS“. Į antrąjį serijos koncertą kviečia du Lietuvos scenos vardai – „Chung Kran“, „Nobuma“ bei svečias iš Estijos – „Argo Vals“.

„Jau seniai pabodo koncertai baruose ar klubuose, dažnai liekantys antrame plane. Džiaugiuosi, kad „OLOS“ tampa šiuolaikinės aktualios muzikos renginių serija ir persikelia į ypatingą, atgimstančią Kauno vietą – Kauno menininkų namus“, – pasakoja „OLŲ“ kuratorius Edvinas Grin.

Naujus šiuolaikinės koncertinės kultūros įpročius „OLOS“ su bendraminčiais kuria ne tik išnaudojant netipiškas erdves, bet ir kviečiant pasirodyti standartų nesivaikančius muzikantus. Vienas jų – estų gitaristas ir kompozitorius „Argo Vals“.

Apsiginklavęs ne tik gitara, bet daugybe aparatų ir mygtukų, Kauno klausytojus su gyva elektronika jis supažindins pirmą kartą. Nuo 2007-ųjų egzistuojantis solo projektas „Argo Vals“ – tai barokinių grožybių, matematinės išminties, elektrinės gitaros ir santūraus minimalizmo valsas ant vieno parketo.

Meditatyvią garsų architektūrą Argo šią vasarą jau statė „Loftas fest“ festivalyje, Vilniuje. Šį kartą suklusti turėtų Kauno publika, vertinanti post-roko, skandinaviškojo džiazo, math-roko, minimal, ambient ir idm muzikos stilius. Atlikėjo koncertas – proga išlydėti jį į prasidedantį turą po Vokietiją.

Kartu su estų muzikantu vakaro scena dalinsis ir retai Kaune pasirodantis kūrėjas „Chung Kran“. Po liežuvį laužančiu vardu koncertuojantis atlikėjas Mantas Augustaitis – muzikinių projektų „Umiko“, „InSearch“, „No Dog Barking“ bei „ReedNoBrass“ būgnininkas. Naujausiame solo projekte „Chung Kran“ viskuo, tik ne būgnais grojantis muzikantas apie save pasakoja: „Esu nesąmonė, verta unikalaus šanso, manęs nedomina kritika, bananai, aukštakulniai ir mano protas“.

Paskutinį žiemos mėnesį atlikėjas pasitiks su programa iš „It’s all bananas” – prieš metus virtualiu pavidalu išleisto debiutinio albumo.

Vakarą pradės „Nobuma“ – Kaunui puikiai pažįstamo kino kūrėjo Miko Zabulionio projektas. Lėtas tempas, melancholiškos melodijos, koliažinės kompozicijos, akcentuoti, išmėtyti, kliūnantys būgnai yra vizitinė muzikanto kortelė. Erdvės ir peizažo pojūtį atlikėjas kuria sintezatoriais, paties įrašytais garsais, medžiaga iš gyvų koncertų ir filmų. Netrukus naujų garsų ieškoti į šiltus kraštus vyksiantis „Nobuma“ kauniečiams pasirodys prieš ilgesnę pauzę – kelionės bilietais atlikėjas pasirūpino tik į vieną pusę.

Alternatyvūs viso atlikėjų trejeto garsai susitiks vienoje scenoje padedant (nepri)klausomai muzikos agentūrai „Tilto namai”, po savo stogu auginačiai tokias grupes kaip „Sheep Got Waxed“ bei „Garbanotas Bosistas”.

Menininkus su meno gerbėjais jungiantys Kauno menininkų namai (V. Putvinskio g. 56) trigubame koncerte kauniečių lauks šį penktadienį, vasario 3 d. 19 val.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: