Organizatorių archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę teatralizuota atidarymo ceremonija prasidėjo jau 11-asis Tarptautinis vaikų ir jaunimo filmų festivalis. Vienintelės tokios mūsų šalyje kino šventės šūkis šiais metais – „Į savo pasaulio kraštą“.

Taigi, ne veltui į patį saugiausią pasaulyje lėktuvą – kino salę – festivalio atidarymo metu vaikus kvietė ir saugos instrukcijas dalino Lietuvos edukologijos universiteto teatro ir kino pedagogikos pirmo bei antro kurso studentai. Vaikų akis džiuginusį pasirodymą režisavo aktorius ir dėstytojas Vytautas Kontrimas.

Spalio 7 – 16 dienomis Vilniuje filmai bus rodomi kino teatruose „Pasaka“, „Skalvija“ ir „Forum cinemas Vingis“, Klaipėdoje „Kultūros fabrike“, Panevėžyje kino centre „Garsas“,  Šiauliuose kino teatre „Forum Cinemas“, Varėnoje Kultūros centro Kino ir parodų salėje, Kaune kino centre „Romuva“.

Detali programa – www.kidsfestival.lt. Organizatoriai ragina klases ir mokyklas iš anksto registruotis į grupines filmų peržiūras didžiuosiuose ekranuose. Festivalį iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Vilniaus miesto savivaldybė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: