Organizatorių archyvo nuotr.

Rudeniui keliaujant į pabaigą, koncertų ciklas „Kalbanti muzika“ dar tik įpusėjo. Lapkričio 19 d. įvyks trečiasis ciklo koncertas, kuriame klausytis ir bendrauti klausytojai kviečiami su rašytoju, režisieriumi ir bardu – Vytautu V. Landsbergiu.

Ankstesniuose koncertuose žiūrovai jau turėjo galimybę pasiklausyti ir pabendrauti su Neda ir Olegu Ditkovskiu bei Kostu Smoriginu. Pirmuosiuose koncertuose netrūko staigmenų, atlikėjai pristatė savo naujausias dainas, prisiminė ir ankstyvosios kūrybos laikus.

Viso renginio metu, žiūrovai rašė klausimus į kuriuos atsakinėdami muzikantai privertė visą salę kvatoti arba labai rimtai susimąstyti. Olegas Ditkovskis nuotaikingai papasakojo apie dainą, kurią kuria Nedai, pasakojo ir apie kurioziškas situacijas iš muzikanto gyvenimo. Kitame koncerte pasirodęs K. Smoriginas atskleidė, kodėl jo, Nedos ir O. Ditkovskio sukurtas „Meilės trikampis“ nebekoncertuoja, to priežastis – didelis Kosto užimtumas, bet jie visi iki šiol draugiškai bendrauja. Atlikėjas atskleidė savo barzdos istoriją, prisiminė vaikystę ir studentišką gyvenimą. Koncerto metu atlikėjai dalinosi įvairiomis istorijomis iš asmeninio gyvenimo, tai buvo tarsi atviras dviejų bičiulių – klausytojo ir muzikanto pašnekesys.

Lapkričio 19 d., 19 val. į Žalgirio arenos amfiteatrą atvyks dar vienas ciklo „Kalbanti muzika“ svečias – Vytautas V. Landsbergis. Jo kūrybinė veikla jau daug metų spindi Lietuvos kultūros padangėje, jis yra sukūręs apie dvidešimt kino filmų, septynias pjeses ir nemažai eilėraščių tiek vaikams, tiek suaugusiems. Menininkas turintis gebėjimą savo kūrybą perteikti pačiais įvairiausiais būdais, gerbėjų ypatingai mylimas kaip atlikėjas. V.V. Landsbergis – bardas, kurio koncertai panašūs į spektaklius, jų metu menininkas tarp atliekamų dainų įterpia ir savo kurtų pasakų motyvus. Vytautas V. Landsbergis savo filosofiniais ir tuo pačiu ironiškais, šypseną keliančiais kūriniais, rodos, įsiskverbia į kiekvieno klausytojo, didelio ar mažo, sielą.

Koncertą „Kalbanti muzika“ su Vytautu V. Landsbergiu sudarys dvi dalys, kurios visapusiškai atskleis režisieriaus kūrybinį pasaulį. Pirmoje dalyje, režisierius pristatys keletą trumpametražių filmų, o antroje, atliks visų mėgstamas savo kūrybos dainas bei atsakys į klausytojų užduodamus klausimus.

Nuoširdžiai ironiškame ir jaukiame koncerte, rudenišką vakarą organizatoriai kviečia pralesiti visą šeimą kartu lapkričio 19d., 19val., Žalgirio arenos amfiteatre.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: