Domantas Razauskas ir Saulius Petreikis / Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno kultūros centras su džiaugsmu pristato geriausius vasario mėnesio renginius. Apsilankykite!

Vasario 2 d. 18 val. Kauno kultūros centre išvysime dainuojamosios poezijos ir kitų įvairių muzikos žanrų atlikėją Domantą Razauską. Jam talkins ir įvairiausiais skambesiais širdį šildys improvizatorius Saulius Petreikis bei styginis kvartetas. D. Razauskas koncertuoja jau daugiau nei dešimtmetį. Tradiciškai jis laikomas dainuojamosios poezijos žanro atlikėju, nors, tiesą pasakius, kuriamų dainų stilistikos apibūdinti neįmanoma. Tai muzikinių žanrų gausa nuo reggae, bliuzo, džiazo, folk muzikos iki avangardo. Autoriniai tekstai, vidinė energija ir profesionalus grojimas gitara D. Razauskui leido įsitvirtinti tarp garsiausių dainuojamosios poezijos atlikėjų.

Vasario 3 d. 19 val. pasinersime į senąją armėnų muziką, kurią mums atveš „Gurdjieff Ensemble“. Grupę sudaro per dešimtį muzikantų, grojančių autentiškais senoviniais muzikos instrumentais, tarp kurių ir nepamirštamo skambesio dudukas, ir daugybė mažiau mums pažįstamų, tokių kaip blul, sazas, taras, kamanča, ūdas, kanūnas, santūras, dap, tembouk, dhol, pku, zurna, kshots ir burvar. Šiuo metu ansamblis daugiausiai orientuojasi į armėnų muziką – ankstyvąją, viduramžių, šiuolaikinę, pasaulietinę ir religinę.

The-Gurdjieff-Ensemble

Vasario 9 d. nuo 10.30 val. 302 auditorijoje vyks Judesio Laboratorijos seminaras „Kontaktinės improvizacijos pagrindai“. Kontaktinė improvizacija – tai viena iš šokio ir improvizacijos meno formų, kai bendravimas vyksta per judesį kontakte su kitu. Prisilietimas yra vienas esminių kontaktinės improvizacijos įrankių, jis kviečia tyrinėti ir atrasti naujas judėjimo trajektorijas. 5 valandų trukmės seminaro metu bus galimybė susipažinti su tokiais kontaktinės improvizacijos principais kaip svorio atidavimas ir priėmimas, centro, ašies ir atramos taškų pajautimas ir pritaikymas šokyje su partneriu, bei daugelį kitų šokiui svarbių teorijų.

22

Vasario 16 d. 15 val. Kauno kultūros centre tautinio meno koncertas „Vilčių nemunai“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Mes – unikali tauta, esame įdomūs pasauliui, nes turime seniausią lietuvišką kalbą, tradicijas, etnokultūrą. Puoselėjame tautinį meną, todėl didžiųjų švenčių proga su pasididžiavimu dėvime tautinį kostiumą. Tokią didžią šventę Kauno kultūros centras kviečia švęsti kartu.

33

Taip pat vasario 16-tąją, 20 val. Kauno kultūros centro scenoje „Šventinio bankucheno“ pasirodymas „Įvairi programa“. Įžvalgi satyra ir lengvai kandus humoras – atlikėjo specializacija. Turbūt jau visi girdėjo ir matė žymiuosius Šventinio bankucheno filmukus „Kruasanas“ ar „Lietuvos istorijos repas“. Jei ne, puiki proga susitikti su atlikėju ir smagiai praleisti vakarą kitokio humoro apsuptyje.

44

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: