Organizatorių archyvo nuotr.

Penktadienis, trylikta mėnesio diena, pilnatis, siaučiantis karūnuotas virusas… kas dar galėtų būti blogiau, norint atidaryti naują gastronominių patyrimų vietą? Tačiau net ir tai nesutrukdys padavėjams Rūtai ir Vytautui išblizginti taures, šefui Artūrui išgaląsti peilius ir paruošti patiekalus. Rankų dezinfekavimo skysčio yra, kitokia dezinfekcija bus atliekama bare ir prie stalo. O jūs ar išsilyginote savo marškinius ir kelnes?

Kas naujo tartar?

Savaitgalio pradžioje sunku save iškelti iš patogios sofos, tam turi būti rimta priežastis. tartar jų turi ne vieną:

  • Lietuvoje dar tikslingai meniu ašimi nebuvusi neapdirbto ar mažai apdirbto maisto koncepcija;

  • Draugiškumo gamtai ir tvarumo propagavimas tartar užstalėje ir virtuvėje;

  • Vyno cirkas ne tik patyrusių padavėjų, bet ir… svečių rankomis;

  • Skaidrumas ir socialinė atsakomybė, net jei to ir nepastebite.

Kaip gimė tartar?

Restorano lankytojas ateina nebe švęsti, nes dažnam tai tapo beveik kasdienio ritualo dalimi, o pasaulinės gastronomijos naujienas žino ir studentas, ir jauna šeima.

tartar šeimininkei Ingridai Gustienei nebereikia aiškinti kaip valgomos austrės, tačiau jos klientų laukia ir visas pasaulis, kurį galima pasiekti per pusdienį užtrunkantį skrydį. Praeitą rudenį atėjo diena, kuomet Ingridos šeima nutarė, jog norisi daryti tai, kas patinka svečiams, bet tuo pačiu valgoma namuose. Žodis po žodžio šnekant buvo nutarta, jog interjeru, taurės bei lėkštės turiniu reikia tapti modernaus gastronomijos pasaulio dalimi. Tokie pokyčiai neįmanomi be savo augimu besirūpinančios komandos, kurioje visą save motyvuotai atiduoda kiekvienas, nepaisant rango. Pokyčius pradėjo ir pabaigė žmonės.

tartar – konceptuali vieta

Raw food – ne naujiena Lietuvoje, tačiau viename valgiaraštyje surinkti 8 būdais paruošti aštuoni skirtingi produktai (neskaitant reveranso veganams) – tai jau naujiena. Dabar išties madingi Poke bowl ir Tataki yra puikiai žinomi, o Stroganina – gastronomijos istorija beveik tapęs paruošimo būdas. Šie neapdirbtų produktų patiekalai yra meniu ašis, tačiau judriame A la carte bus ir termiškai apdirbti valgiai. Dalis baigiamųjų gamybos procesų vyks prie jūsų staliukų.

Vartydami gėrimų sąrašą matysite, jog neslepiame meilės vynui ir siūlome daug piniginės nedraskančių senų vyno derlių. Tokiame vyne yra vyno akmenimis vadinamų nuosėdų, sudarytų iš tartar ’inės druskos. Mums tai nepasirodė atsitiktinis sutapimas.

tartar propaguoja tvarumą

Svečius priimant XVI amžiaus pastate lengva suprasti, jog viskas nesibaigia savo pasiekimus perdavus vaikams. Išlaikydami savo estetinę liniją stengiamės ant stalo atrasti daugiau vietos iš naujo prikeltiems ar inovatyviai panaudotiems daiktams, mažiau žalojantiems aplinką. Čia svarbu viskas: užkandžių lėkštelėmis tapę kokoso kevalas bei perlydytas stiklo butelis, motyvuotas atliekų mažinimas ir rūšiavimas, kurio jūs niekada net nepamatysite.

tartar vyno cirkas

Vyno sąrašo ašis – klasikinis dvigubos fermentacijos putojantis Crémant iš Prancūzijos. Nors taip dar Lietuvoje nedaryta, daugiau stebinsime choreografiškais padavėjų judesiais. O gal tuo, kad svečius įdarbinsime kardu nukirsti putojančio vyno butelio kaklelį, Porto žnyplėmis nulaužti butelio kaklelį ar tikslia srovele sau į burną iš Porron įsipilti vyno. Nežinote kas tai? Atėjus bus lengva sužinoti ir išmokti!

tartar socialinė atsakomybė

Norėdami gauti, turime dalintis. Būtent tokiu principu komanda ir šeima abipusiai dalinasi sėkme. Jūs irgi prie to galite prisidėti. Arbatpinigius grynais ar kortele jūsų prašymu įtrauksime į sąskaitą! Jei maisto patirtis buvo ypatinga – galite juos skirti virtuvės komandai. Maži dėmesio ženklai grįžta didelėmis šypsenomis

FAKTAI

Adresas: T. Daugirdo g. 4, Kaunas (viešbutis „Daugirdas“)

tel. +370 616 29326

Darbo laikas I – VII (12:00-23:00)

Vienu metu telpa: 60 sėdimų vietų

Virtuvės tipas: fusion cuisine, casual dining

Kainos: karšto patiekalo kaina 12 – 20 Eur, šalto 6 – 12 Eur

Internete www.tartarbar.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: