© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Sekmadienio vakarą Recifėje susikovė dar dvi rinktinės: Kosta Rika ir Graikija. Abi rinktinės siekė pergalės, bet pasisekė tik Kosta Rikai. Nors ši rinktinė antrajame kėlinyje liko dešimtyje, nepasidavė ir tik po 11 metrų baudinių serijos šventė pergalę.

Rungtynės prasidėjo nuo aktyvaus žaidimo. Komandos nieko nelaukusios pabandė pelnyti įvarčius iš tolimų smūgių, deja nei vieniems to nepavyko padaryti. Visus kartus kamuoliai skriejo greta vartų.

Praėjus pusei pirmojo kėlinio aikštelėje buvo matomas tik lėtas tempas. Vis dėl to kamuolio kontrolė priklausė Kosta Rikai. Jie taip pat kūrė pozicines atakas, kurios išties vystėsi ilgai.

Po 30-os minutės aikštelėje vaizdas iš esmės nepasikeitė. Ir toliau nepavyko sukurti pavojingų progų, be įvarčių iš toli vartininkams daugiau nebuvo darbo.

37-ąją minutę rezultatas vos nepasikeitė. Graikai turėjo nuostabią progą, kurios neišnaudojo D. Salpingidis. Šis niekieno netrukdomas smūgiavo iš arti, bet smūgį nesunkiai atlaikė K. Navasas.

Iki kėlinio pabaigos nieko ypatingo neįvyko ir žaidimas išliko panašus kaip ir pradžioje. Po teisėjo švilpuko rezultatas buvo 0-0.

Antrąją rungtynių dalį gana aktyviai pradėjo graikai. 47-ąją minutę pavojingai galva smūgiavo G. Samaras, bet jo bandymą spėjo atremti vartininkas K. Navasas.

52-ąją mačo minutę Kosta Rikai pavyko išsiveržti į priekį. Nors antrąjį kėlinį pradėjo aktyviau graikai, greitą kontrataką surengę kostarikiečiai rezultatą 1-0 pavertė pirmi. Silpną smūgį B. Ruizas paleidęs sugebėjo kamuolį pataikyti į vartus.

Po kiek laiko arbitrai neužfiksavo baudos už kurią turėjo skirti 11 metrų baudinį, kuomet futbolininkas sužaidė ranka.

66-ąją minutę O. Duarte užsidirbo antrąją geltoną kortelę, kuri virto raudona ir jam teko pasišalinti iš aikštės. Po šio epizodo graikai įgavo kiekybinę persvarą, o kostarikiečiams beliko gintis.

Nieko nelaukę graikai pradėjo naudotis persvara ir ėmė pulti Kosta Rikos ginamus vartus, bet šie lengvai nepasidavė ir nors likę 10-yje sėkmingi gynėsi.

Visai netikėtai, per pridėtą laiką graikams pavyko rezultatą išlyginti 1-1. Kamuolį smūgiavęs S. Papastathopoulosas išplėšė savo komandai pratesimą.

Pirmąjį pratesimą pilnai bandė išnaudoti graikai. Puikios progos pasitaikė T. Gekui ir G. Samarasui, bet kostarikiečiai nors ir dešimtyje puikiai gynėsi ir įvarčio pelnyti graikams neleido.

Antrajame pratesime ne kažin kas pasikeitė. Graikai ir toliau stengėsi spausti savo priešininkus ir sukūrė kelias pavojingas progas. Bet šiose rungtynėse pasikartojo ta pati situacija kaip ir rungtynėse su Brazilija ir Čile. Antrasis pratesimo kėlinys įvarčių nepateikė, tad visi nusiteikė 11 metrų baudinių serijai.

Jau 11 metrų baudinių serijoje Kosta Rikai ėmė sektis geriau nei Graikijai. Kosta Rikos futbolininkai pelnė visus 5 baudinius ir šventė pergalę bei patekimą į ketvirtfinalį. Tuo tarpu graikams pavyko pataikyti tik 3 tikslius baudinius.

Rezultatas:

Kosta Rika 1 – 1 Graikija

(11 metrų baudiniai: 5-3)

52‘ [1 – 0] Bryan Ruiz

66‘ Oscar Duarte (Kosta Rika) – raudona kortelė

90‘ [1 – 1] Sokratis Papastathopoulos

11 metrų baudiniai:

Celso Borgesas (Kosta Rika) – yra

Kostas Mitroglou (Graikija) – yra

Bryanas Ruizas (Kosta Rika) – yra

Lazaros Christodoulopoulos (Graikija) – yra

Geancarlo Gonzalezas (Kosta Rika) – yra

Joe Holebas (Graikija) – yra

Joelis Campbellas (Kosta Rika) – yra

Theofanis Gekas (Graikija) – nėra

Michaelis Umana (Kosta Rika) – yra

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: