© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Konkurencingiausia vadinamoje futbolo lygoje Anglijos “Priemier lyga” (toliau- EPL), kovos prasideda jau rugpjūčio 8 dieną. Tai viena iš anksčiausiai sezoną pradedančių futbolo lygų.

Šiame sezone, kaip ir visuose prieš tai buvusiuose nėra aiškaus favorito, o dėl čempiono titulo varžysis praėjusių metų čempionai Londono “Chelsea” futbolininkai, antri likę “Manchester City”, treti Londono “Arsenal”, ketvirti, į futbolo elitą grįštantys “Manchester United” futbolininkai. Nereikėtų pamiršti “Tottenham Hotspur”, “Liverpool” bei “Southampton” futbolo klubų, kurie taip pat gali nustebinti ir įkasti lygos favoritams.

EPL atidarymo susitikime susikaus “Manchester United” futbolo klubas su “Tottenham Hotspur” komanda, tai netik atidarymo varžybos, jos taip pat, apžvalgininkų ir futbolo aistruolių traktuojamos kaip įdomiausios varžybos pirmame EPL rate. 2014-2015 metų sezone klubai žaidė du kartus, “Tottenham Hotspur” aikštėje komandos išsiskyrė taikiai 0-0, o “Manchester United” aikštėje, namų komanda triumfavo rezultatu 3-0.

Praėjusį sezoną “United” klubo uždaviniai buvo grįšti į “Cempionų lygą” ir tai jiems pavyko, o ateinančiame sezone tikslai yra patys aukščiausi. Vasarą klubas stengėsi sustiprinti savo saugų grandį, kur turėjo daugiausia problemų ir jiem pavyko įsigyti du atraminius saugus – Morganą Šneiderliną iš “Southampton” ir Bastianą Švainštaigerį iš “Bayern Munich”, taip pat kairio krašto puolėją Memphį Depayų iš “PSV Eindhoven” ir dešnio krašto ginėją Matteo Dermianą iš “Torino”, klubą už dyką taip pat papildė ir vartininkas Sergio Romero. Komanda taip pat pardavė nepritapūsį dešinio krašto puolėją Angelį Di Maria ir traumų kamuojamą centro puolėją Robiną Van Persie. Tuo tarpu “Tottenham Hotspur” šią vasarą labiau linkę parduoti, negu pirkti. Didžiausias klubo pirkinys- centro ginėjas Tobias Alderveireldas, o pardavė net šešis žaidėjus- Paulinho, Lewisą Holtby, Younesą Kaboulą, Bendžaminą Stambouli, Ryaną Frederiksą ir Etienną Capoue. Atidarymo varžybų pradžia šeštadienį 14:45.

Tą pačią dieną įvyks dar penkerios rungtynės 17:00 prasidės rungtynės tarp lygos naujokų “Bournemounth” ir per plauką stipriausioje lygoje išlikusios “Aston Villa” komandos, taip pat pernai keturioliktoje vietoje likusi “Leichester City” komanda su šešioliktoje vietoje užbaigusia “Sunderland” ekipa. Dar vienas lygos naujokas “Norwich City” prieš dešimtoje vietoje sezoną baigusiu “Crystal Palace” futbolo klubu. Tuo pačiu metu prasidės varžybos tarp praėjusio sezono EPL vidutinioko “Everton” ir lygos naujokų “Watford” ekipos, kurios spalvas gina ir vartininkas iš Lietuvos Giedrius Arlauskis kuris šią vasarą atvyko iš “Steaua Bucharest” ekipos.

Pirmos dienos uždarymo rungtynes 19:30 žais praėjusių metų EPL čempionai Londono “Chelsea” prieš aštuntą vietą užėmusę “Swansea” ekipą. Londono klubas ir vėl stengsis dominuoti lygoje nuo pat sezono pradžios, klubas šią vasarą visai neišlaidavo, nusipirko vartininką Asmirą Begovičių kaip pamainą į “Arsenal” klubą išvykusiąm Petrui Čekui, taip pat pardavė Felipę Luisą ir paleido puolėją Didier Drogba, taigi, “Chelsea” klubas tikisi pasiekti to pačio rezultato su praktiškai nepakitusia komanda. Susitikimus žiūrovai galės išvysti “Viasat Sport Baltic” kanalu.

Taip pat skaitykite: „Eutanazijos Bažnyčia“ kviečia tapti naujais tikinčiaisiais (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: