© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Atsistatydinti nusprendęs Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidentas Seppas Blatteris (Zepas Blateris), kuris taip pat yra Tarptautinio olimpinio komiteto narys, nedalyvaus ateinančią savaitę Šveicarijos mieste Lozanoje vyksiančiame TOK posėdyje, penktadienį paskelbė pasaulinė futbolo valdyba.

“Balandį FIFA prezidentas informavo TOK, kad jis nedalyvaus susitikime Lozanoje. Jis tų planų nepakeitė”, – patvirtino vienas FIFA atstovas.

S.Blatteris antradienį paskelbė atsistatydinsiantis, praėjus vos keturioms dienoms po jo perrinkimo penktai kadencijai FIFA prezidento poste.

Šis netikėtas sprendimas buvo paskelbtas praėjus savaitę po to, kai futbolo pasaulį supurtė didelis korupcijos skandalas. Gegužės 27 dieną Ciuriche buvo suimti septyni FIFA pareigūnai, kuriuos JAV kaltina didelio masto kyšininkavimu, o Šveicarija taip pat pradėjo tyrimą dėl teisių rengti 2018 ir 2022 metų Pasaulio futbolo čempionatus Rusijai ir Katarui.

79 metų šveicaras S.Blatteris tapo futbolo atstovu Tarptautiniame olimpiniame komitete 1999 metais – tuojau po to, kai buvo pirmąkart išrinktas vadovauti FIFA.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: