© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Bosnijoje ir Hercegovinoje vykstančiame Europos jaunimo (iki 17 bei iki 19 metų) pulo čempionate Pijus Labutis pulo-8 turnyre nugalėjo savo varžovus iš Bosnijos ir Hercegovinos, Olandijos, Vokietijos, Čekijos bei Ukrainos ir tik ketvirtfinalio kovoje nusileido Rusijos atstovui.

Šešiolikmetis vilnietis septyniolikmečių turnyro kovoje dėl garantuoto medalio su rusu Maksimu Dudanetcu atsilikinėjo 0:4, tačiau mačo viduryje paėmė pertraukėlę ir susigrąžino iniciatyvą. Po pertraukos jis išlygino rezultatą 4:4, tuo įkvėpdamas tikėjimo jį palaikiusiems fanams. Tačiau devintoje partijoje lietuviui nepavyko sumušti visų rutulių. Tuo pasinaudojo Rusijos sportininkas, nebesuteikdamas P. Labučiui dar vieno priėjimo prie stalo. Užbaigęs devintąją ir surinkęs lemtingą dešimtąją partiją M. Dudanetc pateko į pusfinalį, o P. Labučiui paliko penktąją čempionato poziciją.

“Labai džiaugiuosi, jog pavyko pagerinti pernykštį rezultatą – 9-ą vietą. Šį kartą į atkrintamąsias varžybas pateko du mūsų sportininkai ir vienam iš jų pavyko prasibrauti į ketvirtfinalį. Penkta vieta mums yra labai aukštas pasiekimas. P.Labutis nugalėjo du labai pajėgius varžovus – 2012 metų čempionato medalininkus. Tai neįkainojama patirtis, kurios galima įgauti tik tokio lygio varžybose kaip Europos pirmenybės,” – rezultatais didžiavosi Lietuvos pulo federacijos prezidentas Tomas Brikmanis.

Pusfinalyje rusas 3:6 pralaimėjo vokiečiui Joshua Filleriui, kuris ir tapo šių metų pulo-8 čempionu, finale 6:4 įveikęs vengrą Oliverį Szolnokį.

Europos jaunimo pulo čempionate Lietuvai taip pat atstovauja Remigijus Kavalnis (9-a vieta pulo-8 turnyre), Kęstutis Žadeikis (17-a pozicija pulo-10 turnyre), Eimantas Šveikauskas (9-a vieta pulo-14.1 turnyre) ir Emilis Abelkis (33-ia pozicija pulo-8 turnyre).

Lietuviai čempionate Sarajeve dar varžysis komandinėse varžybose bei pulo-9 turnyre.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: