Vytauto Dranginio nuotr.

Lietuvos paplūdimio tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė trečiadienį šventė dar vieną įspūdingą pergalę Europos žaidynėse Baku (Azerbaidžanas). Merginos aštuntfinalyje per 54 minutes 2:1 (21:16, 15:21, 17:15) išplėšė pergalę prieš lenkių Karolinos Baran bei Jagodos Gruszczynskos porą (7 reitingas) ir pateko tarp 8 geriausių žaidynių komandų.

Lietuvės užtikrintai pradėjo mačą, atsiplėšdamos nuo varžovių 6:2, 13:6 ir nesunkiai laimėjo pirmą setą 21:16. Po pertraukos vaizdas aikštelėje pasikeitė – varžovės pastiprino kamuolio padavimą ir, privertę mūsiškes dažniau klysti, lenkės netrukus nutolo 9:5, 12:8. Lietuvės buvo sumažinę skirtumą iki 2 taškų, tačiau seto pabaigoje priešininkės vėl atitrūko.

Trečiame sete I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė spurtavo 5:2, 7:4, tačiau Lenkijos pora greitai pasivijo ir persvėrė rezultatą 10:9. Vėliau vyko lygi kova, kurios metu abi komandas nuo pergalės kelis kartus skyrė tik 1 taškas, o lemiamą tašką mūsiškės pelnė Karolinai Baran palietus tinklą.

„Raktas į laimėjimą buvo mūsų drąsa ir begalinis nenoras atiduoti pergalės. Lenkėms du kartus iki pergalės trūko tik taško, bet mes buvome labai piktos ir pasakėme – „ne, pralaimėti nenorime!“. Smagu, kad pirmame sete pavyko žaisti be klaidų, gynyboje daug kamuolių išsitraukėme. Antrame sete gal truputį atsipalaidavome, į varžovių primestą žaidimą įsivėlėme, bet džiaugiamės, kad viskas baigėsi gerai“, – po rungtynių kalbėjo Ieva Dumbauskaitė.

Lietuvos vyrų paplūdimio tinklinio komanda Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis (32 reitingas) patyrė antrą pralaimėjimą, 0:2 (10:21, 20:22) nusileidę italams Alexui Ranghieri ir Enrico Rossi (16 reitingas).

Lietuviai rytoj 11.00 val. žais paskutines A grupės rungtynes su norvegais Oivindu Hordviku ir Kvamsdalu Mortenu (17 reitingas).

Rytoj 15.00 val. ketvirtfinalyje Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė susitiks su čekėmis Karolina Rehackova ir Eliška Galova (9 reitingas). Čekijos atstovės H grupėje užėmė pirmą vietą, o aštuntfinalyje 2:1 (21:16, 20:22, 15:13) nugalėjo ispanes Ester Ribera Boter ir Amarantą Fernandez Navarro.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: