© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pirmadienio vakarą prasidėjo trečiasis pasaulio čempionato turas. Tuo pačiu laiku vyko dvejos rungtynės. Vienos tarp Čilės ir Olandijos, kitos tarp Ispanijos ir Australijos rinktinių. Čilė ir Olandija kovojo dėl pirmosios vietos grupėje ir ją užimti pavyko olandams rezultatu 2-0. O štai kitame stadione dėl garbės ir prestižo kova baigėsi Ispanijos komandos naudai 3-0.

Olandija- Čilė

Rungtynės prasidėjo ramiu abiejų komandų žaidimu. Nei viena rinktinė nekūrė pavojingų atakų, o kaip tik stengėsi visą dėmesį sutelkti ties savų vartų saugumo. Tik 13-ąją minutę čiliečiui E. Vargasui pavyko smūgiuoti link vartų, deja jo smūgis buvo netikslus.

Kuo toliau tuo labiau ryškėjo čiliečių kamuolio kontrolė. Šie privertė olandus gintis ir saugoti savo vartus bei laukti progų kontratakoms.

23-iąją minutę F. Gutierrezo pasiųstas kamuolys trumpam privertė sunerimti olandus, bet kamuolys praskrido virš vartų ir Olandijos rinktinė galėjo atsidusti.

35-ąją minutę nedidelis gaisras kilo prie Čilės vartų, kuomet smūgį atliko S. de Vrijis, deja jam pritrūko tikslumo ir kamuolys neįkrito į vartų tinklą.

40-ąją minutę A. Robbenui su kamuoliu pavyko apibėgti visus Čilės gynėjus, bet pritrūkus tikslumo pelnyti įvarčio olandams nepavyko. Tai buvo pirmoji puiki proga Olandijai pakeisti rezultatą.

Skaičiuojant paskutines kėlinio minutes įvartį galėjo pelnyti čiliečiai, kuomet galva smūgiavo F. Gutierrezas, bet vėlgi netiksliai. Pirmasis kėlinys baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Antrasis kėlinys panašiai kaip ir pirmasis prasidėjo lėtu tempu. Aikštelėje įsivyravo beveik apylygis žaidimas, nors kartais olandams ir pavykdavo truputį paspausti savo varžovus, rezultatas nepakito.

66-ąją minutę ir vėl pasižymėti pabandė A. Robbenas. Šis smūgiavęs į kamuolį sukėlė nemenką pavojų Čilės vartams, bet vartininkas C. Bravo atliko savo darbą ir atrėmė šį smūgį.

Praėjus daugiau nei pusei antrojo kėlinio laiko čiliečiai pradėjo labiau koncentruotis ties puolimu, bet Olandijos gynybos pralaužti vis tiek nepavyko.

75-ąją minutę vėl buvo pasikėsinta į Čilės vartus. Olandas D. Kuytas smūgiavo link vartų, deja smūgis buvo netikslus. 76-ąją minutę dar vieną pavojingą smūgį atliko M. Depay, tačiau C. Bravo šioje situacijoje puikiai susitvarkė ir kamuolį pasiuntė už vartų.

77-ąją minutę olandai uždirbo kampinį, po kurio pavyko pelnyti pirmąjį įvartį. Po keitimo ant žaliosios vejos pasirodęs L. Feras smūgiavęs galva rezultatą pavertė 1-0 Olandijos naudai.

Iki rungtynių pabaigos čiliečiai dėjo daug pastangų, kad rezultatą išlygintų, bet olandų gynybos įveikti jiems nepavyko. Ir galiausiai per paskutinę rungtynių minutę po A. Robbeno perdavimo nemirtingą kairiąja koja, M. Depay padvigubino rezultatą ir rungtynės baigėsi 2-0 Olandijos rinktinės naudai.

Rezultatas:

Olandija 2 0 Čilė

77‘ [1 – 0] Leroy Fer

90‘ [2 – 0] Memphis Depay

 

Australija- Ispanija

Šios rungtynės taip pat prasidėjo ramiai, nei vieni nesugebėjo sukurti pavojingų progų. Kiek daugiau kamuolį kontroliavo ispanai ir vėliau visiškai perėmę kontrolę ėmė atakuoti, deja įvarčio pelnyti nepavyko.

34-ąją minutę ispanui D. Villai pavyko atlikti puikų perdavimą, deja nei vienam komandos draugui nepavyko šio perdavimo užbaigti įvarčiu. Ir visgi 37-ąją minutę jau pats D. Villa sulaukė tikslaus perdavimo iš Juanfrano ir gražiai pasiuntė kamuolį į Australijos vartus taip rezultatą paversdamas 1-0.

Iki pirmojo kėlinio pabaigos kamuolio kontrolę išsaugojo ispanai ir toliau bandė atakuoti varžovų vartus, deja rezultato padvigubinti nepavyko.

Prasidėjus antrajam kėliniui intensyvesnį ir geresnį žaidimą pradėjo demonstruoti Australijos rinktinė. Jiems pavyko daugiau kontroliuoti kamuolį ir bandyti spausti priešininkus ispanus.

Vėliau žaidimas susilygino ir veiksmas persikėlė į aikštės vidurį, o tai reiškė, kad pavojingų progų pelnyti įvarčių išvysti neteks.

69-ąją minutę Ispanijos rinktinei pavyko surengti greitą kontrataką, kurios metu rezultatas buvo padvigubintas. A. Iniesta atliko perdavimą F. Torresui, kuris šį realizavo pasiuntęs kamuolį į australų ginamus vartus ir rezultatas pavirto į 2-0.

82-ąją mačo minutę ispanams pavyko pelnyti trečiąjį įvartį, kurį į Australijos ginamus vartus tiksliu smūgiu pasiuntė J. Mata.

Likusį rungtynių laiką nei vienos nei kitos komandos futbolininkams nepavyko pateikti daugiau įvarčių ir mačas baigėsi 3-0 Ispanijos rinktinės naudai.

Rezultatas:

Australija 03 Ispanija

37` [0 – 1] David Villa

69` [0 – 2] Fernando Torres

82` [0 – 3] Juan Mata

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: