© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šeštadienio vakare, Castelao stadione Fortalezoje įvyko pirmosios D grupės rungtynės, kur susikovė Urugvajaus ir Kosta Rikos rinktinės. Mačo baigties rezultatas 1-3 daugelį nustebino, nes Urugvajus buvo laikomas favoritu. Pradžioje Kosta Rikos rinktinė atsilikinėjo 1-0, bet antrajame kėlinyje pateikė tris įvarčius be atsako ir pelnė pergalę.

Pirmosiomis rungtynių minutėmis nei viena komanda nesukūrė pavojingų epizodų, o ir veiksmas vyko dažniau aikštės viduryje, todėl sirgaliams teko nuobodžiauti.

15-ąją minutę Urugvajaus žaidėjas D. Godinas įmušė įvartį, tačiau jam buvo užfiksuota nuošalė ir įvarčio neįskaitė. Netrukus po to, E. Cavani turėjo puikų šansą išvesti rinktinę į priekį, tačiau to padaryti jam nepavyko.

J. Campbellas baudos aikštelėje pargriovė D. Lugano ir 24-ąją minutę buvo skirtas baudinys į Kosta Rikos vartus. Šią progą išnaudojo E. Cavani ir išvedė komandą į priekį 1-0.

Iki pertraukos Kosta Rika parodė, kad taip lengvai pasiduoti neketina. 27-ąją minutę J. Campbellas pabandė išlyginti rezultatą, tačiau jo smūgiuotas kamuolys praskrido šalia vartų. Taip pat nesėkmingai įvarčio neįmušė ir Urugvajaus puolėjas D. Forlanas.

Po pertraukos, 50-ąją minutę F. Muslera apsaugojo Urugvajaus vartus nuo priešininkų smūgio.

54-ąją minutę J. Campbellas atliko puikų smūgį ir kamuolys pateko į Urugvajaus vartų tinklą. Taip rezultatas tapo lygus 1-1.

Po šio įvarčio Kosta Rikos rinktinė atgijo. 57-ąją minutę O. Duartė atliko puikų smūgį galva ir komandos sąskaitą papildė antru įvarčiu 1-2.

Iškart po šio įvarčio Urugvajus buvo priverstas atlikti du keitimus ir į aikštę įžengė A. Gonzalezas su N. Lodeiro. Šie keitimai neišgąsdino Kosta Rikos ir kelių minučių bėgyje J. Campbellas bei B. Ruizas atliko po pavojingą smūgį.

68-69 minučių metu Urugvajus sugebėjo surengti dvi pavojų keliančias atakas, tačiau Kosta Rikos gynėjai atliko savo darbą ir įvarčiai nebuvo pelnyti.

Paskutinį keitimą Urugvajus atliko 76-ąją minutę ir aikštėje pasirodė A. Hernandezas.

Šis keitimas nesutrukdė Kosta Rikai toliau demonstruoti puikaus žaidimo. Ir tvirtos pergalės tašką 85-ąją minutę padėjo M. Urena. Po šio įvarčio Kosta Rikos futbolininkai galutinai palaidojo lyderės statusą šiame mače turėjusios Urugvajaus rinktinę.

Šią persvarą Kosta Rikai pavyko išlaikyti iki rungtynių pabaigos, o Urugvajus kovą baigė dešimtyje, nes už šiurkščią pražangą M. Pereira užsidirbo raudoną kortelę ir buvo išvarytas iš aikštės.

Rezultatas:

Urugvajus 1 – 3 Kosta Rika

24‘ [1 – 0] Edinson Cavani (11 m)

54‘ [1 – 1] Joel Campbell

57‘ [1 – 2] Oscar Duarte

85‘ [1 – 3] Marcos Urena

90′ Maximiliano Pereira (Urugvajus) – raudona kortelė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: