© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šį vakarą Fortalezoje susitiko Olandijos ir Meksikos rinktinės, kad išsiaiškintų kuri pateks į ketvirtfinalį. Abi komandos siekė tik pergalės, tad nuo pirmųjų minučių aikštelėje užvirė kova. Rezultatu 2-1 sėkmingai į kitą etapą patenka olandai.

Nuo rungtynių pradžios tiek olandai, tiek meksikiečiai demonstravo intensyvų žaidimą. Olandijai pavyko ilgiau kontroliuoti kamuolį, tačiau Meksika savo priešininkų nepraleisdavo toliau nei aikštės vidurys. Kiek vėliau meksikietis M. Layunas kelis kartus smūgiavo, deja jo smūgiai nepasiekė vartų tinklo.

9-ąją rungtynių minutę Olandijoje atliktas pirmasis keitimas. Aikštę paliko N. De Jongas, o vietoj jo ant žaliosios vejos pasirodė Bruno Martinsas Indi.

Meksikos gynyba buvo nepralaužiama olandams ir toliau, o tuo tarpu meksikiečiai sugebėjo kurti ir pavojingas atakas. 17-ąją mačo minutę puiki proga pasitaikė saugui H. Herrerai, bet jo pasiųstas kamuolys skriejo šalia vartų virpsto. H. Herrera nenurimo ir po kelių minučių vėl pabandė smūgiuoti, deja ir vėl nesėkmingai.

24-ąją rungtynių minutę meksikietis C. Salcido pavojingai smūgiavo, bet vartininkas smūgį atlaikė. 27-ąją jau olandas R. van Persie pabandė smūgiuoti, bet ir jo  smūgis  buvo netikslus.

Sužaidus pusvalandį teisėjai nusprendė padaryti trumpą pertraukėlę. Kuomet žaisti tenka prie +29 jie leido futbolininkams atsigaivinti ir atsigerti.

Po pertraukėlės komandos įgavo naują kvėpavimą ir žaidimo tempas atrodė greitesnis. Meksikiečiai ir toliau sėkmingai kūrė atakas, o 41-ąją minutę olandų vartininkui teko kojomis atmušti pavojingą smūgį.

Per pridėtinį laiką olandas A. Robbenas dar spėjo nukristi baudos aikštelėje, bet arbitras nusprendė, kad čia pražangos nėra. Tuo pat metu traumą patyrė Hectoras Moreno ir iš aikštės jį teko išnešti. Pirmajame kėlinyje įvarčių pelnyta nebuvo.

Antrajame kėlinyje aikštėje vietoj H. Moreno pasirodė D. Reyesas. 48-ąją minutę Meksiką aplankė sėkmė, G. dos Santosas pelnė savo komandai greitą įvartį ir rezultatas tapo 1-0.

55-ąją mačo minutę O. Peralta pabandė smūgiuoti, tačiau vartininkas laiku sugavo kamuolį. Iškart po to Olandijoje atliktas keitimas. P. Verhaeghą pakeitė M. Depay.

57-ąją minutę Meksikos vartininkas pradėjo rodyti įspūdingą žaidimą. G. Ochoa sugebėjo sureaguoti į nuo kampinio atliktą smūgį. Jis rankomis kamuolį atmušė į virpstą ir šis grįžo į aikštę.

Po valandos žaidimo pasižymėti pabandė W. Sneijderis, bet jo smūgį blokavo ir po to  buvo skirtas kampinis olandams. Olandijos rinktinės spaudimas meksikiečiams vis didėjo, bet gynyba buvo per kieta, kad ją pralaužtų. 69-ąją minutę geltona kortelė parodyta P. Aguilarui ir jam teks praleisti kitas rungtynes.

74-ąją mačo minutę A. Robbenas iš baudos aikštelės smūgiavo į vartus, deja stebuklus išdarinėjantis G. Ochoa smūgį atlaikė. Vėliau teisėjas vėl skyrė atsigaivinimo pertraukėlę.

88-ąją mačo minutę po kampinio K. J. Huntelaaras atliko perdavimą galva W. Sneijderiui, kuris sėkmingai rezultatą išlygino 1-1.

Per pridėtą laiką A. Robbenui pavyko uždirbti 11 metrų baudinį, kuris olandams atnešė pergalę. Šia proga išvesti komandą į priekį pasinaudojo K. J. Huntelaaras ir rezultatui tapus 2-1 Olandija pateko į ketvirtfinalį.

Rezultatas:

Olandija 2 – 1 Meksika

48‘ [0 – 1] Giovani dos Santos

88‘ [1 – 1] Wesley Sneijderi

90‘ [2 – 1] Klaas-Jan Huntelaar

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: