© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Trečiadienio vakarą Porto Alegrėje, Beiro- Rio stadione antrąsias savo rungtynes B grupėje pradėjo Olandija ir Australija. Olandija šventė pergalę 3-2 ir užsitikrino vietą kitame etape.

Po burtų, pirmiesiems kamuolį paliesti galimybė atiteko Olandams, tačiau jo ilgai išsaugoti nepavyko. Rungtynių pradžia buvo nuobodi, nes nei viena komanda nesugebėjo sukurti pavojingų atakų ir kamuolys dažniausiai būdavo aikštės viduryje.

Netikėtai 20-ąją minutę A. Robbenas be didelio vargo išvedė savo komandą į priekį 1-0.  Iškart po minutės  australai atsakė tuo pačiu. Rezultatą  įspūdingu įvarčiu išlygino T. Cahillas 1-1.

25-ąją minutę olandai uždirbo kampinį, tačiau jo paversti įvarčiu nepavyko. 31-ąją minutę puikų smūgį iš 11 metrų nieko netrukdomas paleido M. Bresciano, bet kamuolys skriejo virš vartų. Per pridėtą laiką olandai atliko keitimą, Martinsą pakeitė M. Depay.

Pirmojo kėlinio pabaigoje rezultatas buvo 1-1.

Antrasis kėlinys prasidėjo geltona kortele olandui  R. van Persiui.  Tai antroji jo geltona kortelė per dvi varžybas, o tai reiškia, kad kitas rungtynes jam teks praleisti.

51-ąją minutę Sneijderis pasiuntė pavojingą smūgį į australų vartus, tačiau Ryanas jį atlaikė. 52-ąją minutę keitimas Australijos rinktinėje- Bozanicas pakeitė Bresciano.

54-ąją minutę buvo skirtas 11 metrų baudinys į Olandijos vartus. Šį smūgį realizavo Jedinakas taip padvigubindamas savo komandos rezultatą.

Po 4-ių minučių sulauktas išlyginamasis smūgis iš Olandijos. Rezultatą 2-2 pavertė R. van Persie. Tiek A. Robbenas, tiek R. van Persie išlaiko tradiciją mušti po įvartį kiekvienose rungtynėse.

67-ąją minutę australai neišnaudojo puikios progos pelnyti įvartį. Iškart po to sekė olandų ataka, kuri pasibaigė M. Depay taikliu smūgiu. 68-ąją minutę rezultatas buvo 3-2 Olandijos rinktinės naudai.

73-iąją minutę olandams suteiktas baudos smūgis, tačiau jo paversti įvarčiu nepavyko. 81-ąją minutę australai taip pat uždirbo baudos smūgį, deja jis nebuvo sėkmingai išnaudotas.

Per papildomą pridėtą laiką rezultatas 3-2 liko nepakitęs Olandijos rinktinės naudai.

Rezultatas:

Australija 2 – 3 Olandija

20` [0 – 1] Arjen Robben

21` [1 – 1] Tim Cahill

54` [2 – 1] Mile Jedinak (11m)

58` [2 – 2] Robin van Persie

68` [2 – 3] Memphis Depay

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: