© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Sekmadienio pavakare susitiko Belgijos ir Rusijos rinktinės. Po ilgai laukto įvarčio pergalę 1-0 šventė belgai.

Pirmosiomis minutėmis aktyvesnė komanda buvo Belgijos, kuri nuo pat pradžių atakavo savo priešininkus rusus. Rusijos rinktinei beliko gintis ir bandyti kontratakuoti.

2-ąją minutę Belgijos komandai pavyko uždirbti kampinį, bet jis nebuvo išnaudotas. Vėliau tokia pačia proga pasinaudoti galėjo D. Kombarovas, deja ir šis pakeisti rezultato nesugebėjo. 12-ąją minutę V. Fayzulinas stipriai smūgiavo belgų vartų link, tačiau vartininkas puikiai smūgį atlaikė.

20-ąją minutę D. Martensas surengė greitą ataką, bet jo smūgis buvo stipriai netikslus. Po kelių minučių D. Martensas suruošė dar vieną greitą ir pavojingą išpuolį po kurio kamuolys ir vėl nebuvo pataikytas į vartus.

Palengva žaidimo tempas ėmė lėtėti ir kamuolys dažniau atsidurdavo aikštelės viduryje. 31-ąją minutę Belgijos komandoje atliktas pirmas keitimas, Vertonghenas pakeitė  Vermaeleną.

36-ąją minutę D. Martensas pakartojo savo bandymą pelnyti įvartį ir šį kartą leido padirbėti I. Akinfejevui. 38-ąją minutę pirma geltona kortelė buvo skirta rusui Glushakovui, kai jis ištiesta koja spyrė į kamuolį ir kliudė varžovą.

Prieš pat kėlinio pabaigą Rusijos ekipa surengė pavojingą progą pelnytį įvartį, kurią iššvaistė A. Kokorinas kuomet būdamas visiškai laisvas galva nenukreipė kamuolio į vartus.

Antrojo kėlinio pradžioje aktyvesni buvo rusai, jiems pavyko dažniau pabuvoti belgų baudos aikštelėje. Bet nei rusams, nei belgams ir vėl nepavyko sukurti pavojingų progų.

Šiek tiek vėliau abiejų rinktinių žaidimai susilygino ir toliau tęsėsi aikštės viduryje.

83-iąją minutę Belgija uždirbo 11 metrų baudinį. Hazardo stipriai ir pavojingai smūgiuotas kamuolys pataikė į vartų virpstą, kuris ir išgelbėjo nuo įvarčio Rusijos rinktinę.

Skaičiuojant paskutines mačo minutes belgai akivaizdžiai spaudė savo priešininkus ir pavojingos atakos sekė viena po kitos. Ir vis tik spaudimas pasiteisino. 88-ąją minutę Origi pelnė įvartį ir Belgijos rinktinę išvedė į priekį.

Per pridėtą laiką belgams vos nepavyko padvigubinti rezultato. Po puikaus Hazardo perdavimo Mirallas nesugebėjo išnaudoti šios progos ir rungtynės baigėsi rezultatu 1-0.

Rezultatas:

Belgija 1 – 0 Rusija

88` [1 – 0] Divock Origi

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: