© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šeštadienį Bela Horizontėje, Mineirao stadione susitiko Argentinos ir Irano ekipos. Visą laiką žaidimas buvo apylygis, tik paskutiniąją rungtynių minutę L. Messi išplėšė pergalę, pelnydamas vienintelį įvartį šiame mače ir 1-0 šventė pergalę prieš Irano rinktinę.

Pirmosiomis rungtynių minutėmis Argentina, kuri buvo nusiteikusi lengvai pergalei, nesukūrė pavojingų atakų, o tuo tarpu Irano komanda demonstravo gan puikų žaidimą.

13-ą minutę puiki proga buvo pasitaikiusi G. Higuainui, bet iranietis vartininkas Haghighi smūgį atlaikė. 18-ąją minutę Iranas uždirbo kampinį. Jį išnaudoti pabandė Dejagah, deja nesėkmingai. Iškart po to, argentinietis Agüero turėjo šansą pakeisti rezultatą, bet Irano vartai ir vėl buvo puikiai apsaugoti.

22-ąją minutę rezultatas vos nepasikeitė, kai S. Aguero puikiai smūgiavo, deja jo smūgis buvo atremtas. Kėliniui įpusėjus Di Maria pakėlė kampinį, po kurio Rojo taip pat nepavyko pelnyti įvarčio. 27-ąją minutę Argentinos rinktinės kapitonas L. Messi kėlė antrąjį kampinį, bet ir šis nebuvo realizuotas.

Nors pirmajame kėlinyje Argentina dominavo su kamuoliu, iraniečiams puikiai pavyko apsiginti nuo jų atakų ir baigti pirmąjį kėlinį nulinėmis lygiosiomis.

Antrasis kėlinys prasidėjo argentiniečių kamuolio kontrole. Jau 50-ąją minutę argentinietis Zabaleta pabandė smūgiuoti į tolimąjį vartų kampą, deja nesėkmingai.

53-iąją minutę Iranas turėjo puikią progą rezultatą pakeisti, kai R. Ghoochanneihajhado smūgiavo galva, bet S. Romero puikiai apsaugojo savo vartus. 60-ąją minutę L. Messiui vos nepavyko pelnyti įvarčio, deja jo smūgis buvo netikslus.

Po kelių minučių iraniečiai įžvelgė Argentinos pražangą už kurią reikalavo 11 metrų baudinio, bet arbitrai šiame epizode jokios pražangos neužfiksavo.

60-ąją minutę L. Messi vėl bandė smūgiuoti, deja ir šį kartą jo smūgis buvo netikslus. Po 4-ių minučių Irano rinktinės žaidėjas E. Hajsafi uždirbo kampinį, po kurio argentiniečiams vis tik pavyko išsaugoti nepakitusį rezultatą.

67-ąją rungtynių minutę iraniečiai dar kartą sukūrė puikią ataką, kuomet pavojingą smūgį galva atliko A. Dejagahas. Bet ir šį kartą rezultato pakeisti nepavyko, nes kamuolys pralėkė virš vartų skersinio.

Po kelių pavojingų išpuolių link Argentinos vartų, panašius epizodus sukūrė ir patys argentiniečiai. 70-ąją minutę L. Messiui pavyko atlikti baudos smūgį, kuris sukėlė nepatogumų Irano vartininkui.

84-ąją minutę argentiniečio R. Palacio pavojingas smūgis buvo atremtas Irano vartininko. Po šio smūgio Irane atliktas antrasis keitimas, vietoj A. Dejagaha į aikštę įžengė A. Jahanbakhshasą.

Tiksint paskutinėms rungtynių minutėms atrodė buvo aišku, kad ir šis mačas pasibaigs lygiosiomis. Ir vis tik ankščiau laiko daryti išvadų negalima. Per pridėtą minutę Argentinos kapitonas L. Messi smūgiavo į vartų kampą, šį kartą taikliai. Šis įvartis leido užsitikrinti Argentinai vietą aštunfinalyje.

Rezultatas:

Argentina 1 – 0 Iranas

90‘ [1 – 0] Lionel Messi

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: