© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Iš sekmadienio į pirmadienį Brazilijoje buvo sužaistos trejos rungtynės tarp Šveicarijos-Ekvadoro, Prancūzijos-Hondūro, Argentinos- Bosnijos ir Hercegovinos.

Šveicarija-Ekvadoras

„Mane Garrincha“ stadione rungtynes aktyviau pradėjo Ekvadoro rinktinė, tuo tarpu šveicarai lėtino žaidimo tempą ir stengėsi kurti atakas. Po kiek laiko Šveicarija atsigavo ir X. Shaqiri bei R. Rodriguezas atliko puikius smūgius, kurie privertė paplušėti Ekvadoro vartininką A. Dominguezą.

E. Valencia 22-ąją minutę išvedė Ekvadoro rinktinę į priekį 1-0, kuomet tiksliai smūgiavo galva.

Likusio pirmojo kėlinio laiko neišnaudojo šveicarai. Jiems nesisekė atlikti tikslius perdavimus, o tai palengvino ekvadoriečių darbą gynyboje. Ekvadoro rinktinės futbolininkai kantriai laukė varžovų klaidų ir jų sulaukę kurdavo pavojingas kontratakas, tačiau padvigubinti rezultato nepavyko.

Antrąjį kėlinį galingu smūgiu pradėjo šveicaras S. Lichtsteiners ir uždirbo savo komandai kampinį.

Vos prasidėjus antram kėliniui, pirmąją jo minutę, galingą smūgį į Ekvadoro vartus atliko Stephanas Lichtsteiners, po kurio šveicarams buvo suteikta galimybė įžaisti kampinį. Šią progą išnaudojo po keitimo aikštėje pasirodęs A. Mehmedi ir 47-ąją minutę rezultatas tapo lygus 1-1.

Antrojo kėlinio viduryje europiečiai apsiginė nuo E.Valencia ir Felipe Caicedo pavojingų smūgių į vartus.

70-ąją mačo minutę šveicaras J. Drmičius pelnė įvartį, kurio teisėjai neįskaitė, nes buvo užfiksuota nuošalė.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos abi rinktinės siekė išvesti savo komandas į priekį pelnant įvartį, tačiau abiem to padaryti vis nepavykdavo. Ir vis tik paskutinę minutę H.Seferovičiui pavyko pelnyti įvartį ir taip išvesti Šveicarijos rinktinę į priekį 2-1. Tai buvo lemtingas smūgis ir pergalės triumfą šventė šveicarai.

Rezultatas:

Šveicarija 2 – 1 Ekvadoras

22‘ [0 – 1] Enner Valencia

47‘ [1 – 1] Admir Mehmedi

90‘ [2 – 1] Haris Seferovič

Prancūzija-Hondūras

Rungtynių pradžioje ir Prancūzijos, ir Hondūro rinktinių kamuolio kontroliavimas buvo apylygis. Tik penktąją minutę Prancūzija pradėjo aktyvėti.15-ą minutę prancūzai atliko pavojingą smūgį, kuris atsitrenkė į vartų skersinį.

23-iąją minutę buvo dar kartą pasikėsinta į Hondūro vartus, kai A. Griezmano smūgis galvą kamuolį pasiuntė į vartų skersinį.

Tolimesnio mačo laiku nebuvo galima išvysti jokių pavojingų atakų ar smūgių.

43-ioji rungtynių minutė buvo lemtinga Hondūro komandai. Šiuo metu W. Palacios prasižengė ir iškart gavo raudoną kortelę bei turėjo pasišalinti iš aikštės. Už šią pražangą buvo skirtas 11 metrų baudinys, o šią progą 45-ąją minutę išnaudojo K. Benzemą pelnydamas komandai pirmąjį įvartį 1-0.

Antrasis kėlinys prasidėjo dar agresyvesniu Prancūzijos vienuolikės žaidimu prieš dešimtyje likusį Hondūrą. Jau 48-ąją minutę pasižymėjo tas pats pirmojo įvarčio autorius K. Benzemą, padvigubindamas rezultatą 2-0, bet įvartis buvo įskaitytas Hondūro vartininkui, kuris bandydamas apsaugoti savus vartus kamuolį lietė paskutinis. Šioje vietoje teko pasitelkti ir naująją vartų linijos technologiją.

64-ąją minutę prancūzo P. Evra perdavimas suteikė puikią galimybę realizuoti įvartį B. Matuidi, deja kamuolys skriejo šalia virpsto.

72-oji rungtynių minutė buvo lemiama Hondūrui, kai K. Benzemą pasiųsto kamuolio į vartus atlaikyti nepavyko N. Valladaresui.

Iki rungtynių pabaigos nei viena rinktinė daugiau nesugebėjo pelnyti įvarčių, todėl 3-0 lengvą pergalę šventė Prancūzija.

Rezultatas:

Prancūzija 3 – 0 Hondūras

43` Wilson Palacios (Hondūras) – raudona kortelė

45` [1 – 0] Karim Benzema (11m.)

48` [2 – 0] Noel Valladares (į savus vartus)

72` [3 – 0] Karim Benzema

Argentina- Bosnija ir Hercegovina

Neįtikėtinai greitu įvarčiu rungtynes pradėjo Argentina, kai jau trečiąją minutę į savo sąskaitą įsirašė pirmąjį įvartį, kuris sužaistose 2014 metų čempionato rungtynėse tapo greičiausiu. Po L. Messi baudos smūgio, į savus vartus kamuolį įsimušė S. Kolasinac. Šis įvartis privertė Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę atsibusti ir pradėti žaisti aktyviau.

Pirmojo kėlinio likusį laiką tiek Argentina, tiek Bosnija ir Hercegovina rengė atakas, puikiai gynėsi ir žiūrovams suteikė akiai malonų futbolą. Nors abi komandos turėjo progų pasižymėti, nei vienai nepavyko pelnyti daugiau įvarčių pirmame kėlinyje.

Antrąjį kėlinį argentiniečiai nusprendė pradėti sustiprinę puolimą ir buvo atliktas keitimas. Į aikštę įžengė puolėjas G. Higuainas, kuris pakeitė saugą M. Rodriguezą. Šis keitimas nesutrikdė varžovų, kurie ir toliau bandė spausti Argentiną.

65-ąją mačo minutę, po L. Messi solo reido smūgiuotas kamuolys nuginklavo varžovų vartininką, taip padvigubinant Argentinos rezultatą 2-0.

Po šio skaudaus įvarčio bosniai aktyvumą perleido Argentinos rinktinei ir ši ėmė kurti puikias progas rezultatui padidinti.

69-ąją minutę buvo atliktas keitimas bosnių komandoje ir į aikštę išėjo V. Ibiševičius, kuris 85-ąją minutę sušvelnino rezultatą iki 2-1. Bosniui tai pavyko, nes Argentina apleido gynybą.

Likęs laikas Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės buvo panaudotas bandymams išlyginti rezultatą, deja bandymai nebuvo sėkmingi ir rungtynės baigėsi rezultatu 2-1 Argentinos naudai.

Rezultatas:

Argentina 2 – 1 Bosnija ir Hercegovina

3` [1 – 0] Saed Kolasinač (į savus vartus)

65` [2 – 0] Lionel Messi

85` [2 – 1] Vedad Ibiševič

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: