© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ketvirtadienio vakare  rungtynes sužaidė Anglijos ir Urugvajaus rinktinės. Urugvajaus pergalė 2-1 nepaliko daug vilčių Anglijai patekti į kitą etapą.

Praėjus 10 rungtynių minučių ir viena ir kita komanda jau buvo apsikeitusi pavojingomis atakomis. Pirmieji puolė Urugvajaus futbolininkai. Vėliau pavojingą baudos smūgį atliko W. Rooney.

15-ąją minutę Urugvajus vos nepelnė įvarčio. Pralaužęs anglų gynybą C. Rodriguezas smūgiavo, tačiau jo pasiųstas kamuolys skriejo šalia vartų skersinio.

Pusę pirmojo kėlinio laiko žaidėjai su kamuoliu ilgiau buvo aikštės viduryje. Kamuolio kontrolė ilgesnį laiką priklausė Urugvajui, tačiau jiems nepavyko sukurti pavojų keliančių atakų.

27-ąją minutę Anglijos rinktinės vartams kilo pavojus, kuomet pavojingą smūgį į varžovų vartus paleido E. Cavani, tačiau tai darė netiksliai ir įvarčio išvysti nepavyko.

31-ąją minutę įvarčiu pakvipo Urugvajaus vartai. Iš netolimo atstumo galva smūgiavo W. Rooney, bet kamuolys pataikė į skersinį.

Dar vieną kontrataką sukūrė Urugvajus, kuri šį kartą buvo realizuota. E. Cavani atliko puikų perdavimą L. Suarezui, kuris net nesitikėjęs perdavimo jam, atliko tikslų smūgį galva ir rezultatą 39-ąją minutę pavertė 1-0.

Tuoj pat po minutės anglas D. Sturridge atsakė pavojingu smūgiu, tačiau vartininkas F. Muslera atliko savo darbą ir įvarčio nebuvo. Antrasis kėlinys baigėsi 1-0.

Antrojo kėlinio pradžioje Urugvajaus rinktinė iškart pradėjo spausti savo priešininkus ir net kelis kartus iš eilės sukėlė pavojų jų vartams.

54-ąją minutę puiki proga rezultatą išlyginti pasitaikė W. Rooney, tačiau jo pasiųstą kamuolį puikiai sugavo vartininkas.

60-ąją minutę Urugvajaus rinktinės narys A. Pereira prarado sąmonę. Taip atsitiko, nes jo galva susidūrė su R. Sterlingo keliu. Medikai norėjo jam nebeleisti grįžti į aikštę, tačiau su šiuo sprendimu, jau atgavęs sąmonę, A. Pereira nesutiko ir grįžęs į žaliąja veją demonstravo tokį žaidimą tarsi nieko nebūtų įvykę.

Laikui tirpstant anglai sutriko, neatliko pavojingų atakų ir ėmė dažniau klysti.

Vis dėl to 75-ąją minutę anglams pavyko rezultatą išlyginti. Išlyginamąjį įvartį pelnė W. Rooney. Tai buvo svarbus įvartis ne tik komandai, bet ir pačiam W. Rooney, nes tai jo pirmasis įvartis pasaulio čempionato istorijoje.

Deja lygiosiomis baigti rungtynių nenorėjo urugvajiečiai. 85-ąją minutę L. Suarezas pelnė dublį ir išvedė savo komandą į priekį antrą kartą šiose rungtynėse.

Anglams per likusį laiką išlyginti rezultato nepavyko ir rungtynės baigėsi Urugvajaus pergale 2-1.

Rezultatas:

Urugvajus 2 –1 Anglija

39‘ [1 – 0] Luis Suarez

75‘ [1 – 1] Wayne Rooney

85‘ [2 – 1] Luis Suarez

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: