© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antrosios pirmadienio vakaro rungtynės vyko Beira-Rio stadione Porto Alegrėje tarp Alžyro ir Vokietijos rinktinių. Intensyvi kova vyko iki paskutinių rungtynių minučių. To neužteko, kad būtų išsiaiškinta laimėtoja, tad komandoms teko žaisti pratesimą. Po jo 2-1 pergalė aplankė Vokietijos rinktinę.

Rungtynės prasidėjo labai aktyviu žaidimu ir abi komandos ėmė žaisti greitą ir atakuojantį futbolą. Pirmoji pavojinga ataka buvo kilusi prie Vokietijos rinktinės vartų, kuomet Alžyro rinktinės žaidėjas vos nepelnė įvarčio.

Vėlesniame žaidime atakos nesibaigė tiek prie vienos rinktinės, tiek prie kitos ginamų vartų. Pirmas pavojingą smūgį atliko B. Schweinsteigeris, o vėliau pavojingą ataką sukūrė alžyriečiai.

17-ąją rungtynių minutę Alžyro rinktinei pavyko pasiųsti kamuolį į vokiečių saugomus vartus. Gaila, bet arbitras užfiksavo nuošalę ir įvartis nebuvo įskaitytas. Po kelių minučių Alžyro futbolininkai vėl privertė padirbėti Vokietijos vartininką M. Neuerį.

Kėliniui įpusėjus vokiečiai perėmė kamuolio kontrolę ir pradėjo diktuoti žaidimo taisykles, taip priversdami Alžyrą žaisti tik kontratakomis. Vėliau iniciatyva atiteko alžyriečiams.

Kėlinio pabaigoje vokiečiai visiškai užspaudė alžyriečius, deja pramušti R. M`Bolhi ginamų vartų linijos vis nepavykdavo. Nulinėmis lygiosiomis ir baigėsi pirmasis kėlinys.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo Vokietijos rinktinė ir dažniau kūrė pavojingas atakas. 55-ąją rungtynių minutę vokietis P. Lahmas smūgiavo iš toli, bet vartininkas smūgį atlaikė ir pavojų neutralizavo.

Šiek tiek vėliau abiejų rinktinių tempas sulėtėjo ir kamuolys dažniausiai būdavo aikštės viduryje, todėl pavojingų progų sukurti nepavyko nei vienai komandai.

80-ąją mačo minutę nuostabią progą išsiveržti į priekį turėjo T. Mulleris. Šis iš kelerių metrų smūgiavo galva, bet alžyrietis vartininkas smūgį atrėmė.

81-ąją minutę T. Mulleris vėl grasino Alžyrui. Jis išbėgo vienas prieš vartus, bet jo smūgis buvo netikslus ir kamuolys skriejo greta vartų virpsto.

Per likusį antrojo kėlinio laiką vokiečiai spaudė savo varžovus ir vis kėsinosi į jų vartus, deja rezultato pakeisti nepavyko, tad komandos nusiteikė žaisti pratesimus.

Pirmam pratęsimui prasidėjus vokiečiai aiškiai parodė, kad baudinių serijos jie nenori. 92-ąją minutę T. Mulleris atliko tikslų perdavimą ir kulnu kamuolį į vartus pasiuntė A. Schurrle.

102-ąją minutę progą turėjo M. Mostefa, kuomet pirmas suskubo prie atšokusio kamuolio. Deja rezultato išlyginti nepavyko, nes jo smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų virpsto.

119-ąją mačo minutę vokiečiai padėjo lemiamą tašką rungtynėse. Šį kartą rezultatą padvigubinti pavyko M. Ozilui. Visai netrukus skirtumą sumažinti pavyko ir Alžyro rinktinės žaidėjui A. Djabou.

Gaila, bet daugiau įvarčių pelnyti afrikiečiam nebeliko laiko ir varžybos pasibaigė rezultatu 2-1. Sėkmės lydimi vokiečiai keliauja į ketvirtfinalį ir jame susikaus su Prancūzijos rinktine.

Rezultatas:

Vokietija 2 – 1 Alžyras

92` [1 – 0] Andre Schurrle

119` [2 – 0] Mesut Ozil

120` [2 – 1] Abdelmoumene Djabou

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: