© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pirmąsias rungtynes pirmadienio vakare sužaidė Portugalija- Vokietija. Net tris įvarčius į savo sąskaitą įsirašė T. Mulleris ir bent laikinai tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju. Skausmingą pralaimėjimą patyrusi Portugalija daugiau klysti šanso nebeturi.

Burtai lėmė pirmiesiems kamuolį paliesti vokiečiams. Šie spaudė savo varžovus ir kontroliavo kamuolį. Situacija pasikeitė, kai 4-ąją minutę U. Almeida atliko smūgį į vartus, tačiau kamuolys skriejo tiesiai į M. Neuer rankas.

10-ąją minutę Pereira savo baudos aikštelėje prasižengė ir gavo geltoną kortelę, o už tai buvo skirtas 11 metrų baudinys. Mulleris šį baudinį išnaudojo ir 12-ąją minutę vokiečiai pirmavo 1-0.

28-ąją minutę Portugalijos komandoje dėl traumos įvyko keitimas. H. Almeida buvo pakeistas Ederio.

32-ąją minutę vokietis Hummelsas pelnė dar vieną įvartį savo komandai ir rezultatas tapo 2-0.

37-ąją minutę portugalas Pepe už smurtinį elgesį prieš Mullerį gavo raudoną kortelę ir portugalai liko dešimtyje, taip visus kozirius palikdami vokiečiams.

45-ąją minutę per pridėtą laiką T. Mulleris paskandino Portugalijos komandą ir taikliu smūgiu pelnė trečiąjį įvartį Vokietijai. Iki kėlinio pabaigos portugalai nesugebėjo atsitiesti ir pertraukai prasidėjus rezultatas buvo 3-0 Vokietijos naudai.

Po ilgosios pertraukos Portugalija atliko keitimą bandydama stiprinti gynybą. Aikštėje pasirodė gynėjas R. Costa.

51-ąją minutę M. Ozilas buvo išėjęs vienas prieš vartininką, bet jo smūgis buvo atremtas. Dar kartą smūgiuoti pabandė T. Mulleris, tačiau kamuolys skrido virš vartų. Vis dėl to Portugalija likusi dešimtyje nepasidavė.

Pirmasis keitimas Vokietijos komandoje įvyko 63-iąją minutę, kai vietoj M. Ozilo į aikštę išėjo A. Schurrle. Po kelių minučių keitimas atliktas ir Portugalijos komandoje. Dėl patirtos kirkšnies traumos ant suolelio atsisėdo F. Coentrao, o aikštėje pasirodė A. Almeida.

68-ąją minutę Nani buvo įsiveržęs i priešininkų baudos aikštelę ir atliko smūgį, deja šis buvo atlaikytas vartininko Patricio. Netrukus po to Portugalijai pavyko uždirbti kampinį, tačiau nuo jo Vokietija vėl apsiginė.

73-iąją minutę vokietis M. Hummelsas buvo pakeistas į S. Mustafį.

Visiškas lūžis įvyko 78-ąją minutę, kurios metu Vokietija įmušė ketvirtąjį įvartį. Trečiąjį įvartį į savo sąskaitą įsirašė T. Mulleris, kuris po kelių minučių buvo pakeistas ir į aikštę įžengė L. Podolskis.

Per pridėtinį laiką portugalas C. Ronaldo bandė pasižymėti ir pelnyti bent vieną įvartį, tačiau vokietis M. Neuer atliko savo darbą ir šį smūgį atlaikė. Šiose rungtynėse daugiau įvarčių pelnyti nepavyko, tad triuškinančią pergalę šventė Vokietija.

Rezultatas:

Vokietija 3 – 0 Portugalija

12‘ [1 – 0] Thomas Muller (11 m)

32‘ [2 – 0] Mats Hummels

37‘ Pepe (Portugalija) – raudona kortelė

45‘ [3 – 0] Thomas Muller

78‘ [4 – 0] Thomas Muller

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: