Keitė Vinslet

Tikrai talentingos aktorės gali pasirinkti labai skirtingus vaidmenis, įskaitant tuos, kuriuose jos turi transformuotis į tikrai nepatrauklias moteris. Kad transformacija atrodytų reali, jos turi padaryti labai skirtingus dalykus: per labai trumpą laiką numesti ar priaugti svorio, dėvėti beformius drabužius arba užsitepti didelį kiekį makiažo, kuris paslepia jų grožį.

Visas šias pastangas vertina ir žiūrovai, ir kino kritikai. 4 aktorės, kurias išskyrėme, netgi buvo apdovanotos prestižiškiausiu kino pasaulio prizu – „Oskaru“.

Pažvelkime į šias 11 aktorių, galinčių pavaizduoti ir nuostabias gražuoles, ir nepatrauklias moteris.

Keitė Vinslet

Keitė Vinslet pavaizdavo nemažai gražių moterų, tačiau filme „Skaitovas“ (The Reader) ji atliko neraštingos vokietės vaidmenį, kuri buvo nuteista už šimtų žmonių mirtį. Šis filmas aktorei suteikė „Oskaro“ apdovanojimą. Jos ir nuostabaus makiažo meistrų darbo dėka Keitės personažas atrodė daug senesnis ir negražesnis nei pati aktorė.

Natali Portman

Gerai žinoma, kad Natali Portman yra universali aktorė. Filme „V – tai vendeta“ (V for Vendetta) Portman buvo pakankamai drąsi, kad vaidmeniui nusiskustų galvą, o filme „Goja“ (Goya’s Ghosts) (nuotrauka kairėje) ji suvaidino moterį, kuri buvo Ispanijos inkvizicijos auka.

Kameron Dijaz

Kameron Dijaz yra tipiška Holivudo šviesiaplaukė moteris su žavinga šypsena, todėl labai sunku įsivaizduoti ją kaip nepatrauklią moterį. Tačiau 1999-ųjų filme „Būti Džonu Malkovičiumi“ (Being John Malkovich) Kameron suvaidino nepatrauklią moterį. Be makiažo ir su tamsiomis garbanomis, ji atrodė tinkama šiam vaidmeniui ir dėl to ji buvo nominuota tokiems prestižiniams apdovanojimams kaip „BAFTA“ ir „Golden Globe“.

Nikolė Kidman

Nikolė Kidman 2003 metais pelnė „Oskarą“ už rašytojos Virginijos Vulf vaidmenį filme „Valandos“ (The Hours). Dėl makiažo ji atrodė labai panaši į jos prototipą. Filmų, kuriuose ši aktorė vaidina gražias moteris, sąrašas išties ilgas: „Mulen Ružas“ (Moulin Rouge!), „Kiti“ (The Others), „Šaltasis kalnas“ (Cold Mountain), „Australija“ (Australia), „Monako princesė“ (Grace of Monaco) ir daugelyje kitų.

Čarlizė Teron

Čarlizė Teron daug kartų pasirodė gražuolių vaidmenyse, tačiau tikrasis kino kritikų pripažinimas ir meilė atėjo su jos vaidmeniu filme „Monstras“ (Monster). Šiame filme aktorė vaidina serijinę žudikę. Kad pasikeistų, ji turėjo priaugti daugiau nei 10 kg ir ji tikrai atrodė maištinga dėka kai kurių talentingų vizažistų darbų. Už vaidmenį filme „Monstras“ Teron buvo apdovanota „Golden Globe“, „Oskaru“ ir „Screen Actors Guild Award“.

Mišelė Pfeifer

Holivudo gražuolė Mišelė Pfeifer pasivertė baisia sena ragana filme „Žvaigždžių dulkės“ (Stardust). Kai ji filme tapo jauna, buvome visiškai nustebinti, kokia ji vis dar graži. Dirbdama prie šio filmo, jai buvo apie 50 metų.

Anė Hatavai

Anė Hatavai atliko Fantinos vaidmenį miuzikle „Vargdieniai“ (Les Misérables), pastatytą pagal Viktoro Hugo romaną. Anės personažui reikėjo pamaitinti save ir dukrą, todėl ji turėjo parduoti savo plaukus, dantis ir tapti prostitute.

Kad atliktų šį vaidmenį, per labai trumpą laiką ji turėjo numesti daugiau nei 10 kg ir nusikirpti savo ilgus plaukus – ši scena buvo nufilmuota iš tikrųjų. Už vaidmenį filme „Vargdieniai“ Anė gavo „Golden Globe“, „Oskarą“ ir „Screen Actors Guild Award“ apdovanojimus.

Driu Berimor

Ši Berimor aktorių dinastijos moteris didžiajame ekrane buvo jau nuo 5 metų. Pirmoji jos sėkmė buvo po vaidmens filme „Ateivis“ (E.T. the Extra-Terrestrial). Iš esmės Driu užaugo ekrane ir mes ją galėjome visaip pamatyti – nepaprastai gražią ir tada, kai ji buvo apkūni paauglė su dantų breketais filme „Dar nebučiuota“ (Never Been Kissed).

Džiulija Roberts

Džiulija Roberts nebėra tik 9-ojo dešimtmečio romantinių komedijų aktorė. Po pelnyto „Oskaro“ už vaidmenį filme „Erina Brokovič“ (Erin Brockovich) niekas neabejojo jos talentu. Filme „Paslaptingi žvilgsniai“ (Secret in Their Eyes) (nuotrauka kairėje) Roberts pasirodė kaip detektyvė, kurios dukra buvo baisiai nužudyta.

Gvinet Paltrau

Už vaidmenį komedijoje „Plevėsa Helas“ (Shallow Hal) scenaristai ir filmo režisieriai Gvinet Paltrau aprengė 15 kg kostiumu ir aktorės veidą apdengė specialiu latekso makiažu. Aktorė pripažino, kad nusprendusi pavaikščioti gatve vilkėdama šį kostiumą, aplinkiniai žmonės jos neatpažino ir bandė vengti į ją žiūrėti. Šios patirties dėka ji suprato, kaip sunku žmonėms gyventi su papildomu svoriu.

Taip pat skaitykite: 10 filmų, kuriuose aistra peržengia sveiko proto ribas

 

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: