„Disney“ filmai yra daug daugiau nei laiko mašinos, galinčios sugrąžinti mūsų vaikystę, paliekant nostalgijos poskonį. Tiesą sakant, jie visi yra susieti ir turi smulkių detalių, kurios yra paslėptos nuo žiūrovų. Ir jei daug kartų matėte šiuos filmus, juose yra tiek daug paslėptų detalių, kad greičiausiai nemažai jų net nepastebėjote.

Pažvelkime, kokios yra labiausiai paslėptos „Disney“ filmų detalės. Jei jau pastebėjote bet kurią iš jų, tai reiškia, kad jūs tikrai turite „erelio“ akį.

1. Motina Gotel apkabindama Auksaplaukę visada pabučiuoja ir paliečia jos plaukus, nes tai vienintelis dalykas, kurį ji myli.

Kai Auksaplaukės piktoji pamotė Gotel ją apkabina, vienintelis dalykas, į kurį ji atkreipia dėmesį, yra jos plaukai. Tai iš tikrųjų vienintelė dalis, kurią ji glosto ir bučiuoja. Filme tai labai aiški užuomina, atskleidžianti, kad ji tikrai nemyli Auksaplaukės – tik jos stebuklingus plaukus.

2. Heraklis atsitrenkia galva į laivą, kuriuo keliavo.

Kai jaunasis Heraklis pirmą kartą įeina į Filo kajutę, jis netyčia atsitrenkia į „Argo“ stiebą. Graikų mitologijoje „Argo“ buvo laivas, priklausęs kitam žinomam didvyriui Jasonui. Jis vadovavo „Argo“ didvyrių įgulai, tarp kurių galite rasti ir Heraklį. Įdomu tai, kad sakoma, kad Jasonas mirė, kai atsitrenkė į medžio gabalą laive, kaip tai nutinka Herakliui toje filmo scenoje.

 

3. Filme „Princesė ir varlė“ daktaro Facilierio šešėlis atspindi kaukoles.

Piktas bei ambicingas burtininkas filme „Princesė ir varlė“ savo šešėlyje atspindi kaukolių vaizdus, panašius kaip iš jo kepurės. Ši maža detalė iš tikrųjų paverčia jo biurą dar baisesne vieta.

4. Kai Mauji transformuojasi, jo tatuiruotė taip pat tampa rykliu.

Filme „Vajana“ Mauji kenčia dėl skirtingų virsmų, kol tampa pusiau ryklys, pusiau žmogus; ir jo tatuiruotės taip pat keičiasi dėl jo naujos išvaizdos, paverčiant vieną iš mažų tatuiruočių ryklio galva ir žmogaus kojomis.

5. Stičo įvaikinimo dokumentas iš tikrųjų yra padėkos raštas gamybos ir kūrybinei komandai.

Tą akimirką, kai Lilo įtikina seserį priimti žavingą (ir truputį beprotišką) Stičą, dokumentas, kurį ji pasirašo norėdama jį įsivaikinti, iš tikrųjų yra padėkos laiškas prodiuseriams ir filmo kūrėjams.

6. Skirtingai nuo kitų liūtų, Rėžio nagai visada būna išskleisti.

Vienas ryškiausių didžiųjų kačių, tokių kaip liūtai, bruožai yra jų nagai. Juos galima išskleisti, bet jie dažniausiai yra paslėpti. Tik tada, kai liūtas jaučia grėsmę ar turi gintis, jie naudojasi nagais. Filme „Liūtas karalius“ piktasis Rėžis grėsmingus nagus visada yra akivaizdžiai išskleidęs, skirtingai nei kiti karalystės liūtai.

7. Ant piktadario Frolo krintanti šviesa primena karstą.

Žiaurus teisėjas ir piktasis Frolo filme „Paryžiaus katedros kuprius“ planuoja užbaigti Esmeraldą dainos „Hellfire“ metu. Jo piktos melodijos sekoje atspindinti šviesa yra tarsi karstas, nuspėdama jo likimą.

8. Paklaustas, ar jis buvo areštuotas anksčiau, Nikas pirmiausia pasirinko atsakymą „taip“.

Filme „Zootropolis“ Nikas, kuris yra kandidatas į policininkus, užpildo prašymą patekti į Zootopijos policijos skyrių. Formoje galima pamatyti, kad jis pažymėjo langelį su užrašu „taip“ klausimui apie tai, ar jis padarė ankstesnį nusikaltimą, ar kada buvo areštuotas.

9. Per Gastono kritimą jo akyse atsiranda kaukolės.

Arogantiškas ir įžūlus medžiotojas Gastonas pasirodė esąs ne toks kvalifikuotas medžiotojas ir turėjo netikėtą pabaigą, kai bandė užpulti Žvėrį. Garsiojoje filmo scenoje, kai jis nukrenta nuo aukšto bokšto, jo akyse, kaip blogas ženklas, pasirodo 2 kaukolės, numatančios, kokia bus jo pabaiga.

10. Įrašas filme „Ralfas Griovėjas“ yra Volto Disnėjaus gimimo data.

Galbūt jūs to ir nepastebėjote, tačiau aukščiausias balas ir nepralenkiamas rekordas rodo 120501 skaičių, kuris rodo Volto Disnėjaus gimimo datą – 1901 m. gruodžio 5 d.

11. Auksaplaukės lopšys turi daiktų, kurie vaizduoja kai kuriuos filmo veikėjus.

Filmo „Ilgo plauko istorija“ pradžioje galime pamatyti, kad Auksaplaukė žiūri į judantį paveikslą, ant kurio kabo skirtingi daiktai, panašūs į gyvūnus. Visi jie yra panašūs į kai kuriuos personažus, kurie vėliau pasirodys filme ir kurie padeda ar bent vaidina svarbų vaidmenį Auksaplaukės gyvenime.

12. Skraidantis Aladino kilimas parodomas filme „Princesė ir varlė“.

Filme „Princesė ir varlė“, kai Tiana vaikšto po Naująjį Orleaną, galime pamatyti aiškią užuominą apie stebuklingą Aladino kilimą, kurį moteris pakabina ir plekšnoja, kad išvalytų.

13. Honės Lemon maišeliui reikia cheminės formulės kiekvienam daiktui.

Filme „Galingasis 6“ chemijos ekspertė Honė Lemon turi specialų krepšį, kuriame yra periodinė lentelė. Kai reikia daikto, ji tiesiog turi įvesti konkrečią cheminę formulę, atitinkančią norimą objektą, ir tas daiktas pasirodys.

14. Uršulė užkeikdama užburia Vanesos drugelį, tokį vardą gaudama vėliau filme.

Kurdama juodosios magijos burtą, norėdama perimti Arielės balsą, Ušulė naudoja drugelį. Tikroji to vabzdžio gentis yra žinoma kaip Vanesa. Tai tas pats vardas, kurį ji prisiima su savo nauja išvaizda kaip graži, subtili jauna moteris.

15. Džinas iš Aladino rašo iš dešinės į kairę.

„Aladinas“, vienas populiariausių „Disney“ filmų, buvo įkvėptas pasakos iš klasikinio liaudies pasakų rinkinio, žinomo kaip „Tūkstantis ir viena naktis“. Šios istorijos buvo populiarios Artimiausiuose Rytuose, o „Disney“ filmas pagerbia arabų kultūrą net ir smulkiausiomis detalėmis. Viena jų yra scena, kai Džinas atsižvelgia į Aladino norus. Galima pamatyti, kaip jis rašo iš dešinės į kairę, kaip tai daroma arabų ir kitomis Artimųjų Rytų kalbomis.

Taip pat skaitykite: Detalės iš žymių animacinių filmų, kurios yra gerokai prasmingesnės nei atrodo

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: