Ne visi puikūs aktoriai lankė aktorystės mokyklą. Čarlizė Teron norėjo būti baleto šokėja ir gavo filmo vaidmenį, kai buvo pastebėta besiginčijanti su banko kasininku. Choakinas Finiksas atsidūrė kine po to, kai dainavo gatvėje, kad galėtų išlaikyti savo šeimą. Ir dar daug tokių žymių aktorių, kurie tapo svarbia Holivudo dalimi dėl savo talento.

Taigi, pažvelkime į garsenybes, kurios įrodė, kad norint tapti Holivudo superžvaigžde ne visada reikia būti lankius vaidybos užsiėmimus.

1. Tomas Kruzas

Tomas mėgo filmus ir kartą dirbo spektaklyje, kuris jo gyvenimą pakeitė visam laikui. Jis išvyko į Niujorką tapti aktoriumi, o po 6 mėnesių gavo vaidmenį filme „Signalas“ (Taps). 1990 m. jis tapo vienu iš geriausiai apmokamų aktorių pasaulyje, tačiau visuomet išliko kuklus.

2. Džimas Keris

Džimas Keris turėjo gana savitą ugdymą. Paauglystėje jis gyveno autobuse su šeima ir nuo to laiko svajojo gyventi sėkmingai. Būdamas 16 metų metė mokyklą, kad išlaikytų savo šeimą, o vėliau gavo kelius nedidelis vaidmenis. Galiausiai jam teko vaidmuo TV laidoje „Gyvos spalvos“ (In Living Color), kur jo karjera suklestėjo. Nuo tada jis turėjo daug svarbesnius vaidmenis ir jis niekada neišleido nė cento aktorystės pamokoms.

3. Meg Rajan

Kol ji siekė žurnalistikos karjeros Niujorke, ji bandė gauti vaidmenis keliose reklamose ir TV serialuose. Galiausiai Meg atsidūrė „Burger King“ ir „AIM Toothpaste“ reklamose. Kai pradėjo klestėti jos aktorinė karjera, ji semestrą anksčiau paliko koledžą, kad galėtų dirbti filme. Ji niekada nebuvo praėjusi oficialių vaidybos mokymų.

4. Kameron Dijaz

Kartą garsus fotografas, vardu Džefas Dunas, kreipėsi į Dijaz ir paklausė, kas yra jos agentas. Kai ji pasakė, kad jo neturi, Dunas įteikė jai savo vizitinę kortelę ir liepė susisiekti, kai tik ji turės agentą. Ji tapo modeliu „Elite“ modelių agentūroje, o vėliau taip pat dirbo vaidindama nedideles roles. Po 4 metų ji gavo vaidmenį filme „Kaukė“ (The Mask).

5. Džonis Depas

Depas persikėlė į Kaliforniją, kad taptų muzikantu. Pirmiausia jis įsidarbino kaip telemarketeris, parduodantis rašiklius telefonu. Dirbdamas šį darbą jo draugas Nikolas Keidžas supažindino jį su savo agentu. Vėliau Depas gavo vaidmenį filme „Košmaras Guobų gatvėje“ (A Nightmare on Elm Street). Jis niekada neturėjo jokių oficialių mokymų vaidybos mokykloje.

6. Choakinas Finiksas

Choakinas Finiksas – aktorius, prodiuseris ir muzikantas. Jis ir jo brolis bei seserys dainuodavo ir grodavo gatvėse, kad išlaikytų savo šeimą. Juos visus pastebėjo agentas Airis Burtonas, kuris suteikė jiems darbo reklamose ir TV laidose. Chokinas padarė pertrauką po to, kai mirė jo brolis Riveris Finiksas.

Grįžimas jam padovanojo daugybę populiarių filmų ir jis laimėjo „Oskarą“ bei daug kitų prestižinių apdovanojimų, pavyzdžiui, kaip geriausio aktoriaus apdovanojimą filme „Džokeris“ (Joker).

7. Kristijanas Beilas

Beilas paliko mokyklą, kai jam buvo 16 metų ir savo karjerą pradėjo vaidindamas reklamose, vėliau 13 metų pereidamas prie filmų, tokių kaip Stiveno Spilbergo “Saulės imperija” (Empire of the Sun). Jis garsėja savo legendiniu Betmeno vaidmeniu „Tamsos riteris“ (The Dark Knight) filmų trilogijoje, jis taip pat garsėja savo metodine vaidyba bet kokiame kitame filme, kuriame jis buvo. Jis gali drastiškai pakeisti savo išvaizdą, kad pasiektų geriausią rezultatą.

8. Raselas Krou

Krou išgarsėjo suvaidinęs Maksimą filme „Gladiatorius“ (Gladiator), kuris jam pelnė „Oskarą“. Jis gavo savo pirmą vaidmenį per šeimos ryšius. Jis taip pat metė mokyklą, kai jam buvo 16 metų, norėdamas tapti aktoriumi. Dėl jo atsidavimo aktorystei jis pateko į keletą tikrai gerų filmų, tokių kaip „Gladiatorius“, „Nuostabus protas“ (A Beautiful Mind) ir daugelyje kitų.

9. Dženifer Lorens

Dženifer įtikino savo tėvus surasti jai agentą Niujorko mieste, kad ji galėtų pradėti aktorės karjerą. Pirmasis jos svarbus vaidmuo buvo komedijos seriale „Bilo Engvalo šou “. Palaipsniui ji įsitraukė į vaidmenis tokiuose filmuose kaip „Bado žaidynės“ (The Hunger Games), „Iksmenai“ (X-Men) ir daugelyje kitų.

10. Benas Kingzlis

Kingzlis debiutavo būdamas 23-ejų, nuo tada jis dirbo scenoje kitus 15 metų. Jis netgi atmetė nemažai gerų galimybių. Pirmasis jo filmas „Baimė yra raktas“ (Fear Is The Key) buvo išleistas 1972 m., vėliau jis vaidino filme „Gandis“ (Gandhi), kuris jam pelnė „Oskaro“ apdovanojimą. Jis yra savamokslis aktorius.

11. Channingo Tatumas

Kai Teitumas baigė koledžą, jis dirbo statybininku, šokėju, pardavėju ir nekilnojamojo turto brokeriu. Jį atrado modelių agentūra Majamio gatvėse ir jis pateko į daugelio žinomų prekės ženklų spausdintines reklamas. Tada jis dirbo daugybėje reklamų ir filmų, dėl kurių jis tapo tokia žvaigžde, kokia yra šiandien.

12. Čarlizė Teron

Teron modelio karjerą pradėjo būdama 16-os, tada ji taip pat užsiėmė baletu. Po kelių kelio traumų ji viską metė ir persikėlė į Los Andželą, kad galėtų pradėti aktorės karjerą. Bandydama susitvarkyti finansinius reikalus, ji pradėjo ginčytis su banko kasininku, kuris atsisakė išgryninti jai iš valstybinio čekio. Tuomet ją pastebėjo Holivudo vadybininkas, kuris įtraukė ją į filmus.

13. Henris Kevilas

Kevilas labai mėgo dirbti teatre, kai dar mokėsi mokykloje. Būdamas internate taip pat atliko nedidelį vaidmenį. Jis vieną pirmųjų rolių filme gavo, kai jo mokykloje pasirodė filmo „Grafas Montekristas“ (The Count of Monte Cristo) atrankos komisija. Kevilas sužavėjo grupę ir gavo vaidmenį.

14. Metju Makonahis

Makonahis studijavo teisę Teksaso universitete, kai atrado Ogo Mandino knygą „Geriausias pardavėjas pasaulyje“ (The Greatest Salesman in the World). Ši knyga pakeitė jo gyvenimą ir tapo priežastimi, kodėl jis priėmė sprendimą imtis aktorystės. Aktoriaus karjerą jis pradėjo dirbdamas daugybėje reklamų ir studentų filmų. Vieną dieną jis susitiko su Ričardu Linklateriu, kuris vėliau suteikė jam vaidmenį filme „Išmuštieji iš vėžių“ (Dazed and Confused). Nenuostabu, kad jis pasirinko Makonahį būtent šiam vaidmeniui.

15. Natali Portman

Kai Portman buvo 11 metų, ji dirbo vietinėje picerijoje, kur „Revlon“ atstovas įtikino ją siekti modelio karjeros. Tačiau modeliavimas jai pasirodė nuobodus ir ji nusprendė verstis aktoryste. Tada ji užsiregistravo dalyvauti Usdano teatro menų stovykloje, kur ji buvo rodoma daugybėje pastatymų. Portman nereikėjo jokių oficialių mokymų, kad ji būtų nuostabi aktorė.

16. Hytas Ledžeris

Ledžeris praleido pamokas mokykloje, kai jam buvo 17 metų, kad galėtų pradėti savo aktoriaus karjerą. Jis važiavo į Sidnėjų kartu su savo geriausiu draugu Treveriu Dikarlu ieškoti aktorinio darbo. Iš pradžių jis gavo nedidelį vaidmenį TV seriale „Besivaipant“ (Clowning Around). Pamažu jis tapo gerai žinomu veidu kai suvaidino filme „Užsispyrėlės sutramdymas“ (10 Things I Hate About You), o vėliau atliko savo geriausią vaidmenį – Džokerį filme „Tamsos riteris“. Ledžeris yra įrodymas, kad norint būti geru aktoriumi nereikia jokių mokymų.

Taip pat skaitykite: Garsūs kino vaidmenys, kurių aktoriai pernelyg bijojo imtis

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: