pexels.com archyvo nuotr.

Anksčiau namai asocijuodavosi ne tik su jaukumu ir geromis emocijomis, bet su nesibaigiančia buitinių darbų virtine. Kelios valandos per dieną arba net visas savaitgalis buvo skiriamas namų tvarkai ir švarai palaikyti. Tačiau dabar viskas pasikeitė: namų švara rūpinasi ir suteikia mums daugiau komforto – išmanieji robotai.

Robotai siurbliai ir valytojai – siurbia ir plauna grindis. Langų valymo robotai valo vertikalius paviršius – langus, veidrodžius, sienas bei pertvaras. Virtuvėje karaliauja sumanūs daugiafunkciniai puodai, išmaniosios svarstyklės bei kavos aparatai. Už lango robotai vejapjovės rūpinasi nepriekaištinga veja. Laisvalaikiu gražiausias akimirkas fiksuojame dronais, o dviračius keičiame riedžiais. Rodos, kartą prisijaukinę robotus, be jų negalime gyventi.

5 priežastys, kodėl lietuviai robotams vis dažniau ištaria „Taip“

Išmaniesiems robotams duris į savo namus atveria vis daugiau Lietuvos gyventojų. Lazyhouse.lt – išmaniųjų buitinių robotų atstovai Lietuvoje, atliko apklausą ir išsiaiškino 5 svarbiausias priežastis, kodėl lietuviai renkasi automatizuotus pagalbininkus.

  1. Robotai dirba savarankiškai. Visi išmanieji robotai jiems paskirtus darbus atlieka savarankiškai – be žmogaus fizinių pastangų. Robotuose vejapjovėse, grindų bei langų valymo robotuose yra integruotos navigacijos sistemos, kurios yra atsakingos, kad robotai savo darbą atliktų visu pirma savarankiškai, o taip pat maksimaliai efektyviai bei sunaudotų minimalų elektros energijos kiekį. Robotas, pabaigęs darbą, visada grįžta į tą pačią vietą, kurioje jis startavo.

  2. Robotai taupo laiką. Sezono metu nuosavų namų šeimininkai vejos pjovimui skiria vidutiniškai apie 3-4 val. kiekvieną savaitę. Namų ar butų šeimininkai, šluojantys, siurbiantys bei valantys grindis per savaitę sugaišta dar daugiau – nuo 3 iki 8 val.. Langų valymas užtrunka labai įvairiai: nuo 2 iki 6 val. Jei atliksite paprastus matematinius veiksmus, pamatysite, kad pastarieji darbai „suryja“ išties daug laiko. Tik susimastykite, kad tas laikas per metus sudaro net ne kelias dienas, o ištįsąs savaites, o juk tai yra jūsų laikas taip pat! Naudodami savarankiškus robotus, atsikratysite „laiko vagių“ bei galėsite daugiau laiko skirti sau, šeimai, draugams ar savo hobiams.

  3. Robotai gali būti valdomi iš vieno prietaiso. Nesvarbu, ar išmanusis įrenginys yra virdulys, ar vejapjovė – visi jie gali būti valdomi iš jūsų mobiliojo telefono ir dažniausiai nuotoliniu būdu. Įrenginiai gali būti paleidžiami, sustabdomi arba pakeičiamas jų rėžimas. Išsikrovus telefonui, nepraraskite budrumo – visi įrenginiai taip pat gali būti paleidžiami rankiniu būdu.

  4. Robotai yra saugūs naudoti. Robotuose vejapjovėse, dulkių siurbliuose ar langų valytuvuose yra integruota daugybė sensorių, kurie robotams padeda išvengti kliūčių ir jas apeiti. Išmanieji robotai nežaloja jums brangių daiktų bei nesižaloja patys. Jei norite, kad robotai nevažiuotų į tam tikrą plotą, pasinaudokite specialiomis juostomis, švyturėliais arba kitomis gamintojo numatytomis ribojimo priemonėmis. Bet kokiu atveju, robotų darbo metu neleiskite su jais žaisti vaikams bei naminiams gyvūnams.

  5. Robotai darbus atlieka taip pat gerai, o dažnai net geriau nei žmonės. Kiekvienas teisingai pasirinktas ir kokybiškas robotas savo darbą atlieka tiksliai ir nepriekaištingai. Pvz. išmaniosios svarstyklės ne tik tiksliai pasveria maisto produktus, bet ir nurodo kalorijų, baltymų bei angliavandenių kiekį. Daugiafunkcinis puodas verda, kepa, troškina, skrudina, verda garuose bei palaiko norimą temperatūrą iki 24 val. Langų valymo robotai vertikalius paviršius išvalo be mažiausių ruoželių. Robotai vejapjovės veją ne tik tolygiai pjauna, bet ir puikiai tręšia. Akivaizdu, kad robotai pasiekia išties stulbinamų rezultatų!

Robotus naudojantys žmonės juokauja, kad robotai niekada nepavargsta, nesiskundžia nugaros skausmais bei nedaro kavos pertraukėlių. Dar prieš pradedant jiems darbus, iš anksto žinote, kiek robotas užtruks. Jis nevėluoja – dirba pagal iš anksto sudarytą grafiką – ir neužtrunka. Ir svarbiausia – robotai niekada nesileidžia į kompromisus dėl darbų kokybės.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Užsakymo Nr. KMC180011

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: