Siaubo filmas „Viešnagė“

Jei kada nors su draugais diskutavote, kuris siaubo filmas baisiausias, turime jums atsakymą. Platforma, pavadinimu „BroadbandChoices“, atliko tyrimą kurio metu buvo rodomi geriausiai įvertinti („IMDb“, „Rotten Tomatoes“ ir „Reddit“ platformose) siaubo filmai ir matuojamas žiūrovų širdies ritmas.

Taigi, jei jums patinka siaubo filmai, mes jums paruošėme 10 geriausių filmų, kurie privers jūsų širdis plakti greičiau.

10 vieta: „Viešnagė“ (The Visit, 2015)

Širdies ritmas: 79–100 k/min

15-metė Beka ir 13-metis Taileris važiuoja aplankyti savo senelius, kurių jie niekada nematė. Dėl praeities nesutarimų, moteris daugelį metų nebendravo su savo tėvais, bet vaikai degė noru aplankyti senolius. Seneliai labai džiaugiasi anūkų atvykimu ir vaikus priima itin šiltai, išskyrus keistą senelio priesaką jokiu būdu neiti iš kambario po pusės dešimtos vakaro. Ir greitai vaikai išsiaiškina kodėl. Jų smalsumas netrukus patenkinamas kiekvieną dieną dedantis vis keistesniems (ir baisesniems!) dalykams. Iš pradžių negalėdami patikėti tuo, ką mato, netrukus paaugliai yra priversti pripažinti, kad jų seneliai gali būti visai ne tokie, kokiais atrodo.

9 vieta: „Nusileidimas“ (The Descent, 2005)

Širdies ritmas: 79–122 k/min

Klaustrofobija ir pabaisos – siaubo ir šoko terapija garantuota.

Vyrai neretai juokauja, jog kai susirenka žmonos draugės, reik kuo greičiau lėkti iš namų, nes tikrai gero nelauk. Šį kartą yra panašiai – šešios draugės, kurioms patinka aktyvus gyvenimo būdas, išvyksta į kalnus ir randa paslaptingą urvą. Išsiilgusios adrenalino ir norinčios pabėgt nuo savo problemų jos susitinka užkariauti požemių pasaulio.  Nuo pat pradžių sukuriama nuotaika, kad atsitiks kažkas negero, tačiau joms įstrigus urve lengviau atsikvėpti negalime, nes po kurio laiko paaiškėja jog tai nėra didžiausia jų problema. Jos nežino, kas slypi jo viduje, todėl nusprendžia ten nueiti. Išėjimą iš urvo užblokuoja akmenys. Merginos bando rasti kitą išėjimą, bet greit supranta, kad urve jos ne vienos.

Įtampa lydi viso filmo metu, tamsa ir purvas nuolatiniai palydovai . Pikantiškų detalių prideda ir pačių merginų asmenybės, saugančias dideles paslaptis. Filmo pabaiga taip pat nenuspėjama kaip ir jo pradžia. Tai nėra vien šlykštumų pripumpuotas siaubas, tai filmas, kuris dar ilgai primins nekišti nosies ten kur nereikia.

8 vieta: „Babadukas“ (The Babadook, 2014)

Širdies ritmas: 80–116 k/min

Jennifer Kent debiutas nebuvo vienintelis iš 2014-jų metų geriausių, tačiau tai buvo vienas iš konceptualiausiai skambančių: Ji žino ne tik kaip išgąsdinti žmones, tačiau ir to priežastį. Tai istorija apie našle tapusią motiną (Essie Davis). Amelija yra vieniša mama, auginanti šešerių metų sūnų Semą. Berniukas gimė tądien, kai mirė jos vyras ir dabar jis visur mato pabaisas. Vieną kartą, jis paprašo mamos, kad ši jam paskaitytų knygą apie paslaptingąjį Babaduką – pabaisą, kuris greitai bus ne tik knygos personažas.

Filmas tampa tikrai gąsdinantis, nepaisant to, jog pagrindinė mintis pasikeičia į tai, kaip greitai tėviška meilė gali pavirsti į neapykantą. Tai šėtoniškas filmas, kuriame kiekvienas tampa pabaisa.

7 vieta: „Išvarymas 2“ (The Conjuring 2, 2016)

Širdies ritmas: 80–120 k/min

Realiai gyvenime egzistavusi demonologų pora Edas ir Lorraine Warrenai (Lorraine Warren tebėra gyva) sugrįžta į kino ekranus, kad papasakotų dar vieną tikrą demono apsėdimo atvejį iš jų ilgalaikės praktikos tiriant bei išvarant piktąsias dvasias. Šįkart jie keliauja į Šiaurės Londoną tirti įvkių piktybinių dvasių terorizuojamame name.

Tai labai populiaraus siaubo filmo tęsinys. Šioje dalyje, Vorenai stengiasi padėti vienišai, keturių vaikų motinai, kuri susidūrė su apsėdimu.

6 vieta: „Jis tave seka“ (It Follows, 2014)

Širdies ritmas: 81–93 k/min

Lytiškai pintančios ligos, neplanuotas nėštumas ir socialinis nerangumas alaus vakarėlių metu Kaip neplanuotos sekso pasekmės šie išvardyti dalyki yra lyg švelnus vėjelis palyginus nesustabdoma šmėkla, kuri stebi judrius paauglius ir ir yra perduodama iš vienos aukos kitai nepadoriu būdu. David Robert Mitchell filmas, sutelkiantis dėmesį į lytinę brandą išgyvenančius paauglius, yra pripildytas baugumo ir šiurpių scenų bei autentiško pojūčio, kad jūs stebite tikrą košmarą.

Po daugybės keistų pasimatymų su vaikinu iš koledžo, pagrindinė veikėja Džei, išsiaiškina, kad jis ją prakeikė ir dabar paskui ją visur sekioja keistas padaras. Ir šis padaras turi tik vieną tikslą – ją nužudyti.

5 vieta: „Paranormalūs reiškiniai“ (Paranormal Activity, 2007)

Širdies ritmas: 82–127 k/min

Paranormalūs reiškiniai” – vienas pačių baisiausių visų laikų filmų. Būsite paveikti taip, jog bus sunku ignoruoti poveikį jūsų psichikai. Jautresnių nervų žiūrovams košmarai garantuoti. Pirmųjų bandomųjų peržiūrų metu žiūrovai buvo tokie įbauginti, jog kai kurie net paliko sales įpusėjus filmui, o režisierius Steven‘as Spielberg‘as, žiūrėdamas vienas namuose tamsiuoju paros metu, antrąją filmo dalį turėjo pasilikti sekančiai dienai, nes buvo per daug išsigandęs.

Tai siaubo filmas apie antgamtines jėgas, persekiojančias ir gąsdinančias jauną porą jų pačių namuose, Kalifornijos valstijoje San Diege. Keitė ir Maikas persikelia gyventi į užmiestį. Jų ramų gyvenimą sudrumsčia keisti garsai, sklindantys aplink jų namą. Keitė papasakoja savo vyrui, kad nuo tada, kai jai buvo aštuoneri, ją persekioja keista būtybė. Maikas nusprendžia įsigyti vaizdo kamerą ir išsiaiškinti kas vyksta jų namuose jiems miegant. Netrukus po to, būtybė pašėlsta.

Sukurtas vos už 15 000 dolerių ir per 10 dienų pačio režisieriaus namuose, filmas atnešė milžinišką sėkmę. Surinkusi 193.3 milijono dolerių, juosta tapo antruoju pelningiausiu filmu istorijoje, remiantis investicijų grąža. Nors tai buvo režisieriaus Oren Peli debiutas, nufilmuotas buitine skaitmenine kamera, filmas tapo nenurungiamu konkurentu Holivudo milžinams su vizija į dar 5 jo tęsinius.

4 vieta: „Paveldėtas“ (Hereditary, 2018)

Širdies ritmas: 83–109 k/min

2018 metais režisieriaus Ari Aster sukurta psichologinė siaubo juosta „Paveldėtas“, buvo ne karta įvardinta vienu baisiausių siaubo filmų istorijoje. Visas filmo dėmesys skiriamas psichologijai ir veikėjų vidinėms dramoms. Po senelės netekties, šeima stengiasi gyventi įprasta gyvenimą: du paaugliai vaikai eina į mokyklą, tėvai dirba ir į visko centą atsidūrusi mama, stengiasi kuo labiau išlaikyti šeimą. Tiesa, mirusi senelė slėpė daug paslapčių, kurios kažkokiu tai mistiniu būdu susiejamos su dabartimi. Senelė užsiėmė neaiškiais ir slaptais spiritizmo seansais ir satanistiniais ritualais, kuriais susižavi ir keista jų dukra. Filmo šiurpumas daugiausiai atsispindi labai realiai išreikštame pasakojime – čia viskas atrodo tikra. Žiūrovui tenka nuolat spėlioti ir „šokinėti“ nuo realybės prie kažko paranormalaus. Aktoriai puikiai atlikę savo darbą, sugebėjo įtikinti, o siaubo juostoje vykstantys netikėti ir baisūs įvykiai verčia tik dar labiau spėlioti, ką gi slėpė jų mirusi senelė ir kaip tai yra susiję su jų šeima.

3 vieta: „Išvarymas“ (The Conjuring, 2013)

Širdies ritmas: 84–129 k/min

Daugybė režisierių lieka ištikimi senamadiškiems siaubo filmams, tokiems kaip „Egzorcistas“, o Džeimsas Vanas yra vienas iš tų, kurie geba sukurti kažką verto šios įtakos. Šis režisierius su kiekvienu savo filmu sugeba vis labiau šokiruoti publiką. Reikia pripažinti, jog šis kino kūrėjas žino puikų gąsdinimo receptą. Režisierius pristatė vieną baisiausių amerikiečių siaubo filmą, po kurio žmonės iš kino salės išeidavo perbalę.  Ši vaiduokliška istorija yra sukurta tokiu pačiu tikrovišku stiliumi, kuris apdovanojo mus filmu „Amitvilio Košmaras“. Tai pirmasis filmas apie Vorenų šeimą, kuri tiria paranormalius reiškinius. Ankstyvaisiais 1970-aisiais metais, panramolių reiškinių tyrėjai Edas ir Lorena Vorenai (Patrick Wilson ir Vera Farmiga) apsilanko pas Rod Ailando valstijoje gyvenančią šeimą, kuri tiki, jog jų name vaidenasi. „Išvarymas“ nėra tiesiog filmų perdarymo laikotarpio kūrinys, tai velnioniškai veiksmingas grįžimas į septyniasdešimtųjų stiliaus dirbtuvės siaubą, kai metodinis vaikščiojimas ir ledinis tonas nugalėdavo pigų apsimetinėjimą. Didingas ir rafinuotas siaubas, kartu su Vanu velnioniškai žaidžiančiu su savo publika ir priverčiančiu juos pašokti nuo kiekvieno judančių baldų garso bei atsitiktinės kelionės į velniškai baisų rūsį, yra jaučiamas kiekviename kadre.

Joseph Bishara as Demon, and Patrick Wilson as Josh in INSIDIOUS. Courtesy of FilmDistrict.tif

2 vieta: „Tūnąs tamsoje“ (Insidious, 2010)

Širdies ritmas: 85–133 k/min

„Tūnąs tamsoje“ siaubo filmas, kurį taip pat režisavo išskirtinis amerikiečių siaubo filmų kūrėjas Džeimsas Vanas. Šis kino kūrėjas legendinės pirmosios filmo „Pjūklas“ dalies režisierius ir scenarijaus autorius. Po daugybės keistų įvykių, kurie įvyko Džošui ir Renai nutinka ir pats baisiausias dalykas — jų 10-metį sūnų Daltoną ištinka koma, o gydytojai nežino kaip jam padėti. Tėvai, manydami, kad kaltas namas ir jame vykstantys paranormalūs reiškiniai, nutaria kraustytis į naują vietą. Bet tai nepadeda, prasideda baisūs dalykai. Neilgai trukus, visi supranta, kad berniukas kažkaip susijęs su kitu pasauliu.

1 vieta: „Grėsmingas“ (Sinister, 2012)

Širdies ritmas: 86–131 k/min

Režisierius Scott‘o Derrickson‘o siaubo juosta ne silpnų nervų žiūrovams. Elisonas Osbornas (jį vaidina Ethan‘as Hawke‘as) yra detektyvų rašytojas, besispecializuojantis realiai įvykdytų nusikaltimų aprašyme. Išgirdęs istoriją apie nuošaliame name tragiškai gyvenimą baigusią keturių asmenų šeimą, Elisonas nusprendžia, kad tai bus puiki medžiaga kitam jo romanui. Siekdamas kuo labiau įsijausti į tragedijos veikėjų išgyvenimus, rašytojas su savo šeima (žmona, dukra ir sūnumi) persikelia į namą, kuriame ir įvyko nelaimė. Tačiau jo šeima to nežino. Jis bando daugiau sužinoti apie čia įvykdytus nusikaltimus, kad parašytų naują knygą, atgaivinsiančią jo žlungančią karjerą. Vykdydamas tyrimą, Elisonas randa vaizdajuostes, kurios tarsi raktas į nusikaltimo išaiškinimą. Tačiau name prasideda keisti dalykai, kurie rašytojo gyvybei kelia pavojų. Elisonas visuose vaizdo įrašuose pastebi tą pačią kraupią figūrą. Nuo tada jo šeimos gyvenimas virsta tikru pragaru.

Taip pat skaitykite: TOP 10 labiausiai seksualiai provokuojančių kino filmų (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: