instagram.com/thedanielbruhl archyvo nuotr.

Prieš septyniolika metų filme „Sudie, Leninai!“ atrastas Danielis Brühlas sukūrė įspūdingą filmografiją. Jo meistriškas jaunojo nacisto pasirodymas Kventino Tarantino kariniame/veiksmo filme Negarbingi šunsknukiai“ pelnė tarptautinį pripažinimą ir patvirtino jo, kaip vieno iš ekrano didžiųjų”, reputaciją.

Aktorius gimė Barselonoje, Ispanijoje. Jo tėvas (vokietis) buvo televizijos režisierius Hanno Brühlas, gimęs San Paulo mieste, Brazilijoje. Jo motina (ispanė) yra katalonų kalbos mokytoja – Marisa González Domingo. Gimus trečiajam Danielio broliui, šeima persikėlė į Kelną (Vokietija), kur jis užaugo. Įdomu, kad aktorius turi dvi prancūzes tetas, todėl taip pat augo prancūzų šeimoje Vokietijoje su pusbroliais, pusiau vokiečiais, pusiau prancūzais. „Tai buvo labai daugiakultūrinė aplinka” – džiaugiasi Danielis. Dar vaikystėje domėjęsis teatru, vaidinęs mokyklos teatro trupėse, Danielis žinojo savo gyvenimo kryptį: „Taigi, dar būdamas jaunas, susisiekiau su kino visata” – sako garsus aktorius.

Tačiau Danielis Brühlas yra labiau ispaniškas, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Jo vardas yra Danielis Césaras Martínas Brühlas Gonzálezas Domingo. Aktorius puikiai kalba angliškai, užaugo kalbėdamas vokiečių, ispanų, prancūzų ir portugalų kalbomis bei supranta katalonų kalbą, todėl jis yra įdomus tarptautinei produkcijai. O jo aktoriniai įgūdžiai jau seniai paskatino tarptautiniu mastu žinomus režisierius pasirašyti jį kino kūriniuose kaip vieną iš pagrindinių aktorių.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Brühl (@thedanielbruhl)

Sėkmė karjeroje

Sprendimas keliauti aktoriaus keliu buvo priimtas anksti ir tada sekė pirmieji jo pasirodymai televizijoje. Kine jis debiutavo 1999 m. vokiškame filme „Schlaraffenland“ kartu su Heineriu Lauterbachu ir Franka Potente. Po to sėkmingai vaidino dar keliuose filmuose, už kuriuos gavo Bavarijos ir Vokietijos kino apdovanojimus.

Danielis Brühlas yra viena iš laimingųjų žvaigždžių, išgarsėjusių per televizijos platformas. Nors karjera paskatino vaidinti labai skirtingus vaidmenis, Danielis tame įžvelgia tik teigiamas puses. Jis teigia, jog aktoriui įdomu ištirti visas šias skirtingas puses. Tuo jis ir tampa įdomus, žvalus ir smalsus. „Kaip ir gyvenime, mes esame daugybė dalykų vienu metu. Taigi buvau laimingas, kad man buvo suteikta tokia galimybė.“ Tačiau aktorius taip pat pripažįsta, kad pasinaudoti proga nėra lengva, nes „žmonės nori įdėti tave į dėžę. Pavyzdžiui filmas, kuris tapo maloniausia dovana ir privilegija, tuo pačiu metu buvo ir šiek tiek prakeiksmas – „Sudie, Leninai!“ Nors vaidmuo šiame filme mane tiesiog įtraukė į pasaulinio lygio filmus ir iki šiol labai daug padėjo, tačiau ilgą laiką žiūrovai tapatino mane su „Sudie, Leninai!“ atliktu personažu.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Brühl (@thedanielbruhl)

Taigi, su „Sudie, Leninai“ (2003) Danielis Brühlas pagaliau pasiekė savo tarptautinį proveržį – perversmo drama turėjo daugiau nei šešis milijonus žiūrovų visame pasaulyje. Vėliau sekė kiti pagrindiniai vaidmenys filmuose, kaip „Ką reiškia meilė mintyse“ (2004), „Baigėsi riebūs metai“ (2004) ir „Panelės Levandose“ (2004). Iki 2006-ųjų metų, aktorius gaudavo daug apdovanojimų Europoje, po to – Danielis Brühlas tapo pripažintas ir Amerikoje. Jei vokiečių aktorius užima pagrindinį vaidmenį JAV serialuose, jis padarė viską teisingai savo karjeros kryptyje.

Danielis Brühlas dalinasi aktorystės patirtimis

Aktorius teigia, jog vienas sunkiausių vaidmenų buvo filme „Baltasis garsas“, kurį režisavo Hansas Weingartneris. Danielis filme turėjo atlikti šizofreniką, o tai buvo sunkiausia interpretuojant personažą. „Man buvo svarbu ištirti savo paties beprotybę, kuri buvo mano personažo viduje, tikėti tuo, ką darau, įtikinti save. Tai buvo vienas sunkiausių vaidmenų.”

Serialas, kuriame Danielis suvaidino 2018-aisias metais, „Alienistas“ (visi dešimt epizodų transliuojami „Netflix“ platformoje) žiūrovams pateikia aukščiausios klasės pramogas. Jis vaidina psichologą, kuris XIX amžiaus pabaigoje Niujorke medžioja vaikų žudiką. Aktorius teigia, jog jį nustebino tai, kad jis gavo šį vaidmenį: „Calebo Carro romanas buvo užburiantis, o scenarijus – intriguojantis. Tai, kad jie net palaikė mane už šį vaidmenį, mane pribloškė. Aš iškart pasakiau „taip“, bet tada turėjau laukti, kol jie nuspręs ir už mane. Laszlo Kreizleris yra vienas didžiausių vaidmenų, kuriuos aš vaidinau.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Brühl (@thedanielbruhl)


Psichologo vaidmeniui aktorius ruošėsi itin stipriai. Labiausiai jam padėjo žmona, kuri yra psichologė. „Žmona man labai padėjo atliekant šį vaidmenį, ypač todėl, kad pirmiausia ji mane išsiuntė į psichoterapiją. Taip pat daug skaičiau Freudo ir Jungo literatūros, kad pasiruoščiau šiam vaidmeniui.”

Labiausiai Danielis džiaugiasi, kad kino pasaulis leidžia keliauti laiku, tiek režisieriams, tiek aktoriams. Filmuojant filmą „7 dienos Entebėje” Danielis Brühlas negalėjo sulaikyti džiaugsmingų emocijų: „Esu labai laimingas, būdamas 1896-ųjų metų Niujorke, dėvėdamas pasakiškus kostiumus ir važinėdamas arklių traukiama karieta. Labai malonu atlikti šį darbą! Tai leidžia kartais pasijusti vaiku. Gali kelias akimirkas pagalvoti: „O dieve, aš 1896-uosiuose metuose. Aš praeityje! Nuostabu.”

Aktorius stoja į kitą filmavimo aikštelės pusę

Brühlas šiuo metu dirba debiutuodamas režisieriumi. Juodojo humoro komedija „Next Door“ kalba apie socialinę nelygybę Berlyne. „Tai labai labai asmeniškas filmas. Įdomus kamerinis spektaklis “, – sakė Danielis Brühlas tarptautiniame Berlyno filmo festivalyje „Berlinale“.

Brühlas taip pat pasirodys priešais kamerą kaip pagrindinis šios tamsios komedijos, kurios centre yra kino žvaigždė, aktorius. Kai kaimynas susiduria su nerimą keliančiais apreiškimais, rizikuoja sunaikinti ir jo karjerą, ir privatų gyvenimą. Vokiečių aktorius Peteris Kurthas vaidina probleminį kaimyną, kuris taip pat nagrinės tokius dalykus kaip gentrifikacija ir socialinė nelygybė Berlyne. Būsimo filmo aktorių gretose taip pat yra Aenne Schwarz, Rike Eckermann ir Gode Benedix. Detalesnė informacija apie filmo siužetą vis dar laikoma paslaptyje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Brühl (@thedanielbruhl)

Ką šiam aktoriui reiškia kinas?

Noriu tikėti, kad kinas gali padėti žmonėms suvokti tam tikrus dalykus.” Danielis Brühlas džiaugiasi, kad dalyvauja filmuose apie socialines problemas. Tai transliuoja ne tik kaip aktorius įvairiuose personažuose, tačiau apie sociumo problemas prabils ir kaip režisierius. Jis mano, kad šiais laikais daug ką reikėtų pakeisti, bet labiausiai norėtųsi vieno – vieningos Europos, kuri laikytųsi kartu. „Tai man reiškia daug. Aš užaugau nuostabioje, atviroje vietoje, kuri dalijasi vertybėmis ir yra vieninga. Todėl labai norėčiau, jei taip būtų ir ateityje.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Brühl (@thedanielbruhl)

Ką dar planuoja Danielis?

Danielis, vadovaudamasis ispaniškomis šaknimis, turi savo restoraną, tiksliau barą Berlyno Kreuzberg rajone – „Bar Raval“. Verslas su skaniais ispanų užkandžiais klostosi taip gerai, kad Danielis Brühlas taip pat vysto šio verslo internetinę parduotuvę. „Mes turime daug nuolatinių klientų, kurie norėtų pasiimti vieną ar kitą produktą namo, todėl sugalvojome daryti patiekalų bei produktų internetinę parduotuvę”. 2016-aisiais Danielis taip pat atidarė „Bar Gràcia“ restoraną, deja šis restoranas nebuvo toks sėkmingas ir po dvejų metų nuo atsidarymo užvėrė duris lankytojams.

Danielis Brühlas su žmona Felicitas Rombold šių metų rugsėjį susilaukė antro vaikelio. Sėkmingą karjerą statantis ir daug laiko bei energijos atiduodantis savo darbui, aktorius pripažįsta, jog „šeima yra geriausia, kas galėjo man nutikti. Filmai ir šurmulys, net didžiulis plakatas su tavo veidu Sunset Boulevard Los Andžele yra super, bet šeima yra absoliučiai nuostabu“.

Tarsi nepakaktų vaidybos, šeimos ir restoranų, aktorius taip pat palaiko gerą tikslą. Jis yra fondo „Klausyk pasaulį“, kuris yra įsipareigojęs padėti žmonėms, turintiems klausos sutrikimų, ambasadorius.

Taip pat skaitykite: Vudis Harelsonas – laukinis Holivudo vaikis

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: