Elonas Muskas / EPA-ELTA nuotr.

Devyniolikmetis Jackas Sweeney iš Floridos atmetė Elono Musko 5 000 dolerių pasiūlymą ištrinti savo „Twitter“ paskyrą, kuri seka milijardieriaus privatų lėktuvą.

„ElonJet“ turi daugiau nei 150 000 sekėjų ir naudoja J. Sweeney sukurtą botą Musko skrydžiams stebėti. Tuomet į tviterį siunčia informaciją apie tai, kada ir kur lėktuvas pakyla ar nusileidžia, taip pat apie kiekvienos kelionės trukmę.

Koledžo pirmakursis yra sukūręs dar apie tuziną paskyrų, kuriose stebimos aukšto lygio technologijų titanų, įskaitant Bilą Geitsą ir Džefą Bezosą, kelionės.

Pirminė tiesioginė Musko žinutė buvo išsiųsta lapkričio 30 d., pirmą kartą pranešė „Protokolas“.

„Ar galite tai ištrinti?“, – E. Muskas paklausė J. Sweeney. „Tai kelia pavojų saugumui“.

Galiausiai „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas paaugliui pasiūlė 5 000 JAV dolerių, kad padėtų užkirsti kelią „bepročiams“ sekti jo skrydžius. J. Sweeney atsakė prašydamas 50 000 JAV dolerių, sakydamas, kad pinigus galėtų panaudoti koledžui ir galbūt „Tesla“ (TSLA) modeliui 3.

„Man nepatinka mintis, kad mane nušaus koks nors pamišėlis“, – pareiškė E. Muskas.

Paskutinis apsikeitimas žinutėmis įvyko trečiadienį, sausio 19 d., kai E. Muskas sakė, kad nesijaučia teisingai „mokėti už tai, kad tai būtų pašalinta“.

„Kitos nei atlygis galimybės, pavyzdžiui, stažuotė, leistų jį pašalinti daug lengviau“, – atsakė J. Sweeney. E. Muskas dar neatsakė.

 

„Twitter“ įrašo tekstas: “Pakilo iš Hawthorno, Elonas gavo PIA blokavimo programą, bet jau radau lėktuvą.”

„SpaceX“ atstovas J. Sweeney pareiškė, kad yra „SpaceX“ gerbėjas nuo pat pirmojo „Falcon Heavy“ paleidimo 2018 m. Jo tėvas dirba oro linijų bendrovėje, o tai paskatino jo susidomėjimą aviacija.

„5 000 yra per mažai už tai, kiek daug iš to gaunu“, – sakė J. Sweeney. „Tai nieko nepakeičia, pavyzdžiui, malonumo faktoriaus“.

J. Sweeney pasiūlė E. Muskui keletą techninių patarimų, papasakodamas milijardieriui apie blokavimo programą, kurią jis galėtų naudoti kovai su skrydžių sekimo programomis.

„Atrodo, kad jis pasinaudojo šiuo patarimu“, – sakė J. Sweeney, sakydamas, kad, atrodo, E. Muskas šiuo metu naudoja blokavimo programą.

Taigi, ar J. Sweeney vis dar gali sekti E. Musko skrydžius, nepaisant blokavimo programos? „Galiu“, – sakė J. Sweeney. „Tai tiesiog šiek tiek sudėtingiau.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: