Nuotrauka: ekrano kopija iš "TikTok"

Vos per vieną dieną kanadietė Leslie Dart praėjusių metų sodinimo sezoną pasodino 4 545 medžius. Žygiuodama per sudegusį, apleistą kraštovaizdį, ji sodina medelius. Jos vienas iš darbo vaizdo įrašų, kurį įkėlė į “TikTok” platformą, buvo peržiūrėtas net 8,7 milijono kartų.

Moteris iš viso pasodino apie 372,290 medžių per laikotarpį, kurį praleido dirbdama vasaros atostogų metu, o tai yra tikrai protu nesuvokiamas žygdarbis. Jos atsidavimas įspūdingas, ir ji nėra vienintelė, kuri vasaras leidžia Kanadoje sodindama medžius. Įdomus faktas yra tas, jog medienos ruošos įmonės privalo kiekvieną vasarą sodinti miškuose  medžius. Taip pat yra dedamos atkūrimo pastangos, kad būtų neutralizuota miškų gaisrų daroma žala.

Medžių sodinimas yra populiarus vasaros darbas studentams, kurie dažnai uždirba nuo 13 iki 27 centų už pasodinta vieną medį. Mergina, kuri ką tik baigė studijas ir dabar dirba aviacijos ir kosmoso gamybos pramonėje, jos vasaros sodinant medžius buvo neįtikėtinai naudingos gamtai. Jauna moteris netgi pasiekė savo asmeninį rekordą dideliame karštyje – tą dieną ji pasodino 5 415 medžių.

@lesliedart I planted 4,545 trees today ? Going to do it all again tomorrow, yeehaw! #treeplanting #forestry #replant #planttrees #greenplanet #afforestation #treeplantingbc #planttreesgetdegrees #womeninforestry #heliwork #treeplantertok #treeplantingtok #treeplanting2022 #treeplanter ♬ Get It Get It Get It – Kalin And Myles

Britų Kolumbijos miškų ministerijos duomenimis, nuo 2017 metų provincijoje pasodinta 1,6 milijardo medžių, kasmet pasodinama daugiau nei 200 milijonų sodinukų. Jie tai vadina labai dideliu ir svarbiu miškininkystės komponentu ir naudoja kaip priemonę sveikai aplinkai palaikyti.

Daugelis studentų, vasaros atostogų metu dirba medžių sodintojais. Nors šis darbas yra varginantis ir gali atrodyti nuobodus, nieko panašaus nėra. Internete išgarsėjusi moteris, tikisi skirti daugiau laiko medžių sodinimui, vadindama tai “šauniausiu ofisu”, kuriame ji kažkada dirbo. “Tiesiog reikia būti viskam pasiruošusiam, būti atviram, suktis su štampais”, – dalijasi savo patirtimi. “Tai tiesiog daro jus stipresniu žmogumi psichiškai ir labiau prisitaikančius bei pasirengusius priimti pasaulį”, – sako mergina.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: