Serialo "Geroji žmona" kadras

Kiekviena serija – vis nauja byla, nauja istorija, kurioje nagrinėjami aktualiausi šiuolaikinės visuomenės klausimai. Todėl „Geroji žmona“ – amerikiečių televizijos serialas, transliuotas 2009–2016 metais, jūsų tikrai nenuvils. Serialas kurtas Roberto ir Michellės Kingų, kurie juo norėjo atskleisti Amerikoje jau kliše tapusia, sekso skandaluose atsidūrusių politikų žmonų, poziciją.

Serialo, veiksmas vyksta Čikagoje, daugiausia dėmesio skiriama Aliciai Florrick (Margulies), žmonai ir motinai, kurios vyras Peteris (Nothas), buvęs Kuko apygardos, Ilinojaus valstijos prokuroras, buvo įkalintas po liūdnai pagarsėjusio politinės korupcijos ir sekso skandalo. Alicia dabar turi pasirūpinti savimi ir savo dviem vaikais, kad tai padarytų, ji grįžta į darbo rinką, pragyvenusi 13 metų kaip gera namų šeimininkė, nutraukusi karjerą dėl šeimos. Vyrui atsidūrus kalėjime Alicia grįžta dirbti į  advokatų kontora „Lockhart and Gardner“, kurios vienas iš partnerių yra jos universiteto laikų draugas.

Serialo “Geroji žmona” kadras

Michellei ir Robertui Kingams idėja serialui kilo iš įvairių sekso skandalų JAV politikoje. Ryškiausi buvo Billo Clintono ir Johno Edwardso skandalai ir tai privertė juos susimąstyti, kas nutinka šių politikų, kaltinamų tokiais nusikaltimais, žmonoms. Jie iš tikrųjų suabejojo ​​tuo, ką padarė šių vyrų žmonos net ir po to, kai šie vyrai pripažino savo nusikaltimus žinodami, kad kai kurios iš šių moterų nutraukė savo vyro karjeras, kad galėtų palaikyti savo vyrą ir prižiūrėti šeimas. Taigi, kyla klausimas, koks toliau gyvenimas laukė šių moterų. Tad pora nusprendė sukurti serialą, remdamiesi savo prielaidomis ir tokių atvejų tyrimais.

Pasak Roberto Kingo, įvaizdis, kuomet žmona tyliai stovi šalia vyro, kai šis viešai prisipažįsta padaręs netinkamą seksualinį ar politinį elgesį, tapo kliše. Šis vaizdas privertė serialo kūrėjus suabejoti, kodėl šios moterys palaikė savo vyrus. Juos dar labiau suintrigavo faktas, kad daugelis žmonų buvo teisininkės, sustabdžiusios asmeninę karjerą dėl savo vyro profesinių ambicijų. Tikroji serialo idėja pirmą kartą buvo plėtoti praėjus kelioms savaitėms po Elioto Spitzerio prostitucijos skandalo 2008 metais. Kaip paaiškina Michelle King:  „Žinote, įdomiausia daugelyje šių politinių skandalų yra tai, kad moterys taip pat yra teisininkės. Hillary yra teisininkė. Elizabeth Edwards yra teisininkė. Manau, kad tai privertė mus galvoti taip. Tai yra, mes žinojome, kad ji turi grįžti į darbą, ir turėjome tiek daug moterų teisininkų, į kuriuos galėjome pasitelkti.“

Serialo “Geroji žmona” kadras

Nors serialo veiksmas ir vyksta Čikagoje, jis buvo nufilmuotas Niujorke. Kingsai ir visas rašymo personalas buvo įsikūrę Los Andžele ir telekonferencijomis planuodavo kiekvieną epizodą su režisieriumi.

„Geroji žmona“ sulaukė daugybės kritikų ir žiūrovų pagyrų. Už Alicios Florric vaidmenį, Julianna Margulies buvo nominuota auksiniam gaubliui, geriausios aktorės kategorijoje. Jos vaidyba puikiai atskleidė personažo stiprybę, pažeidžiamumą ir augimą. Antraplaniai aktoriai, įskaitant Christine Baranski, Joshas Charlesas, Mattas Czuchry ir Alanas Cummingas, taip pat, sulaukė pripažinimo už savo pasirodymus. Serialas buvo pagirtas už tikslų ir išsamų teisinės sistemos atvaizdavimą. Jame buvo sprendžiami teisiniai ir etiniai klausimai, teismo posėdžių salių dinamika ir iššūkiai, su kuriais susiduria teisininkai, todėl jis buvo pamėgtas teisės specialistų. Jis laimėjo daugybę apdovanojimų, įskaitant penkis „Emmy“ apdovanojimus ir 2014 m. Televizijos kritikų asociacijos apdovanojimą už išskirtinius pasiekimus dramos srityje.

Serialo “Geroji žmona” kadras

Serialas, taip pat, buvo įvertinta už stiprių, sudėtingų moterų personažų vaizdavimą. Alicia Florrick, taip pat įvairūs teisininkai ir teisėjai, su kuriais ji susiduria, nepaiso stereotipų ir demonstruoja savo sumanumą, ambicijas ir atsparumą. Seriale į siužetą dažnai įtraukiamos aktualios socialines ir politines problemos. Jame buvo nagrinėjamos tokios temos kaip feminizmas, rasinė nelygybė, korupcija, privatumas ir technologijų įtaka teisiniam pasauliui, todėl jis buvo socialiai aktualus ir verčiantis susimąstyti.

„Gerosios žmonos“ sėkmė paskatino sukurti atskirą seriją „Geroji kova“, kurios premjera įvyko 2017 metais. „Geroji kova“ seka Diane Lockhart (vaidina Christine Baranski) istoriją po „Gerosios žmonos“ įvykių ir toliau nagrinėja teisės, politikos bei socialinių problemų temas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: