Organizatorių archyvo nuotr.

Ketvirtadienio vakarą (birželio 26 d.) įvyko antrasis dainuojamosios poezijos festivalio „Senamiesčio žiogas“ renginys, kuriame koncertavo Vytautas V. Landsbergis, I. Narkutė, grupė „Saulės broliai“ ir Justina Kaminskaitė.

Susirinkę gerai nusiteikę klausytojai žvalgėsi po Ryšių kiemelį 837, grožėjosi stilingais ir spalvingais Gintauto Velykio eksponuojamais grafikos darbais. Kiemelyje įsikūrusios kūrybinės raiškos centro „Uniqum“ Eko dirbtuvėlės kvietė vaikučius pasinerti į kūrybą. Šįkart mažieji galėjo iš kartono, dažų ir įvairiausių juostelių pasigamnti sau žaislą – arkliuką ir papuošti jį spalvotais besiplaikstančiais karčiais.

Vedančioji Justina Kaminskaitė paskelbusi koncerto pradžią, sutelkė žiūrovų dėmėsį. Ir tuoj pat Justina transformavosi į festivalio dalyvę, sėdo prie instrumento bei pradėjo savo 15-os minučių pasirodymą. Kai sodriu, plataus diapazono balsu jaunoji atlikėja uždainavo savo kūrybos dainą „Kai…“, publika, matėsi, maloniai nustebo. Po ketvirtosios Justinos dainos tapo aišku, kad ši jaunoji atlikėja, jau dabar brandžiai muzikuodama, dar ne kartą džiugins savo kūrybos dainomis, o gal ir spektakliais.

Antrieji scenoje su įvairiais muzikos instrumentais įsikūrė linksmieji „Saulės broliai“. Savo pasirodymą jie pradėjo šviesia melodija – skaidrūs dūdelės tonai leido klausytojams mintimis pakilti aukštai į erdvę ir šviesą. Kitų „Saulės brolių“ dainų lengvi ritmai labai patiko ne tik dideliems – mažieji klausytojai, mojuodami ką tik pasigamintais popieriniais arkliukais, smagiai šoko scenos papėdėje. Kaip malonus siurprizas nuskambėjo autorinė brolių Petreikių daina-rauda armėniškais motyvias, Sauliui Petreikiui grojant tikru armėnišku instrumentu – duduku.

Organizatorių archyvo nuotr.

Po pertraukos publika plojimais pasitiko talentingąją Ievą Narkutę. Išties Ieva scenoje tiesiog žydėjo – nuostabus balsas, melodingos, jausmingos senos ir naujos dainos, žaismingas ir įdomus bendravimas su publika. Ieva nebijo būti tiesi ir atvira, kalbėtis su žiūrovais kaip su senais draugais. Kalbėtis žodžiais, muzika ir dainomis…

Organizatorių archyvo nuotr.

Paskutinieji į sceną užlipę visų mylimas ir gerbiamas Vytautas V. Landsbergis su kolega ir bičiuliu Gvidu Kovėra savo pasirodymą pradėjo muzikine pasaka apie Rudnosiuko nuotykius, darbą ir kūrybą.  Paskui skambėjo lietuvių liaudies dainos su taikliais, originaliais, pipiriukų aštrumo intarpais – Vytauto V. Landsbergio replikomis apie šių dienų lietuvišką realybę. Na, o senos mylimos „Obuoliai obuoliai…“, „Vyrai, baikit nesąmones“, „O jeigu aš numirčiau“ – šias dainas publika dainavo balsu, plojimais, palingavimais ir širdimi. Buvo gera…

Organizatorių archyvo nuotr.

Po koncerto publika skirstėsi su mintimis, kad šią vasarą  „Senamiečio žiogas“ dar pakvies į tris koncertus. Artimiausias iš jų (su Neda ir Olegu Ditkovskiu, Marku Palubenka, grupe „Arbata“ ir Tadu Miliausku) vyks liepos 24 dieną.

Laima Ragaišienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: